"Stounsi" objavljuju album posle 11 godina

"Stounsi" objavljuju album posle 11 godina

Autor: | 02/12/2016

0

Grupa "Rolingstouns", posle 11 godina, danas objavljuje novi studijski album Blue & Lonesome, sastavljen od 12 bluz pesama.

Članovi benda ušli su u studio sa idejom da snime rok album, ali su vežbajući bluz numere, odlučili da krenu drugom stazom. Za samo tri dana, snimili su bluz album.

- Bilo je super brzo i zaista veoma zabavno uraditi nešto tako brzo. Nisi imao zapravo vremena da bilo šta analiziraš, razmišljaš i dosnimavaš. Nisam znao da li je dobro to što smo uradili, radili smo brzo i na kraju kada smo preslušali, iskoristili smo sve pesme - izjavio je AP-u Mik Džeger.

Bend je album snimao u studiju "Britiš gruv" u zapadnom Londonu, a na njemu se nalaze obrade pesama Džimija Rida, Litl Voltera, Edija Tejlora i drugih.

Erik Klepton, koji je snimao u istom studiju, svira gitaru u dve numere, dok Džeger svira usnu harmoniku.

Ideja da snime bluz album došla je nakon što je Kit Ričards predložio da odsviraju Blue & Lonesome Memfisa Slima kako bi se zagrejali.

- Nismo nameravali da snimimo bluz album. To jednostavno nismo mi, ali na kraju smo shvatili da smo zapravo napravili baš to - izjavio je Ričards.

Džeger je počeo da predlaže sve više umetnika čije pesme bi mogli da obrade.

- Mik je zapravo predložio najveći broj pesama. I znate kako je to, kada ste u bendu, ono što pevač želi da uradi, to je ono što svi radimo i na taj način dobiješ najbolje - dodao je Ričards.

AP najavljuje i da će 12. decembra u 300 američkih bioskopa tokom samo te večeri biti prikazan film The Rolling Stones Ole Ole Ole!: A Trip Across Latin America, sa snimcima sa ovogodišnje turneje benda po Latinskoj Americi, uključujući istorijski nastup na Kubi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs facebook/The Rolling Stones
Tagovi: rolingstonsi