Melanija Tramp besna na Slovence: Prestanite da eksploatišete moje ime i lice

Melanija Tramp besna na Slovence: Prestanite da eksploatišete moje ime i lice

Autor: | 01/12/2016

0

Melanija Tramp je žiteljima Sevnice, njenog rodnog seoceta na istoku Slovenije, poslala poruku upozorenja i traži od njih da prestanu da zloupotrebljavaju njeno ne bi li što više zaradili.

Meštani Sevnice su, sasvim očekivano, pronašli veoma isplativ način da reklamiraju svoje proizvode, tako što su njeno ime i lice koristili kao reklamu, ali je nova prva dama SAD angažovala advokatsku kancelariju koja će ih upozoriti da to više ne smeju da čine ukoliko, naravno, nemaju dozvolu za to.

Melanija Tramp, po mnogo čemu neobična prva dama Amerike

Od kada je njen suprug, Donald Tramp pobedio na predsedničkim izborima u SAD, Melanijino ime je počelo da se pojavljuje na svim mogućim proizvodima, od kolača do meda, pa se u ponudi našao i med "iz Melanijinog kućnog vrta".

Međutim, advokatski tim firme "Pirc Musar & partners" uputili su upozorenje u kome je objašnjeno da se radi o kršenju autorskih prava. Advokati su poručili svima koji su to do sada radili, da ne smeju više da koriste Melanijino lice za plakate i razne proizvode.

- Ovo je nedolična finansijska eksploatacija i kršenje autorskih prava - kaže Nataša Pirc Musar, direktorka advokatske kancelarije.

Melanija Tramp: Zaljubila sam se u Donaldov neverovatan um (video)

Nuša Vidmar tako prodaje tortu "Melanija", koja sadrži belu čokoladu sa orasima i jestivim zlatom.

- Gledali smo Melaniju i bila nam je želja da napravimo nešto što bi moglo da parira njenoj lepoti. Samo smo želeli da prvoj dami ukažemo poštovanje. Ne radi se ovde o pokušaju lake zarade. Ipak, ako je to za Melaniju uvreda, totre više neće biti - kaže Nuša.

Sevničani su obavešteni da će advokatska kancelarije budno pratiti situaciju jer su u obavezi da joj prijave sve eventualne prekršaje. Advokati su najpre upozorili javnost i sada očekuju da takva praksa bude prekinuta.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: Melanija Tramp