Iskrena ispovest Mire Furlan o turbulentnom odnosu sa majkom

Iskrena ispovest Mire Furlan o turbulentnom odnosu sa majkom

Autor: | 29/11/2016

0

Mira Furlan je progovorila o svojoj majci i njihovom turbulentnom odnosu u kome nikada nije nedostajalo ljubavi, ali jeste harmanije.

Popularna glumica je u intervjuu za zagrebački "Jutarnji list" rekla da je imala vrlo komplikovan odnos s majkom koja je preminula kada joj je bilo 16 godina. Često su se razilazile u razmišljanjima, svađale i mirile, a majka je Miri pisala i pokajnička pisma nakon njihovih razmirica.

Mira Furlan: Amerika je dovoljno velika da u njoj čovek može da pobegne od gluposti i ludila

- Moja mama je bila napuštena od svoje majke, tako da je odrasla kao siroče i odgajana je po tuđim familijama. Spasila ju je profesorica u gimnaziji, žena koja je s vremenom postala moja "baka". Bila je vrlo muzikalna i ljubiteljka pozorišta, intelektualka, široko obrazovana, završila je francuski i jugoslavistiku. Radila je u dečjoj biblioteci - ispričala je Mira Furlan objasnivši da su problemi u njihovom odnosu počeli u njenom pubertetu kad se počela da se "sređuje" i da izlazi.

Kad je probušila uši majka je doživela šok.

Mira Furlan: Verujem u ljubav za ceo život

- Pregovarala mi je da ne sm da se "spuštam na taj nivo". Ta vrsta nesporazuma vodila je do stalnih drama, sukoba i mirenja, što je sigurno uticalo i na moj izbor profesije. Mama je čitav život tražila ljubav, stalno smo se vrtele u emocionalnim krugovima, pri čemu se ona obično osećala krivom i izvinjavala se, i pisala mi pokajnička pisam nakon naših svađa - ispričala je Mira Furlan zaključivši da je u odnosu majke i ćerke važno "pravo na pogrešnu reč" jer "ne možeš da imaš odnos ako stalno hodaš po jajima".

Mira Furlan: Ljudi se danas boje jakih emocija

Mira Furlan se na pozorišne daske vratila prošle godine nakon 25 godina života u Americi. Prvo je živela u Njujorku, a onda se 1998. preselila u Los Anđeles sa suprugom, rediteljem Goranom Gajićem s kojim ima 17-godišnjeg sina Marka Lava. Kao što je to nekoliko puta rekla, glumica svoj američki san ne živi nimalo raskošno, već skromno.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: mira furlan