Konča Buika se raduje Beogradu: Sa životom se treba suočiti sa osmehom, a muzika leči ljudima dušu (video)

Konča Buika se raduje Beogradu: Sa životom se treba suočiti sa osmehom, a muzika leči ljudima dušu (video)

Autor: | 23/11/2016

0

Španska pevačica Konča Buika pred koncert 28. novembra u Centru "Sava" kaže da je njena muzika bliska srpskoj publici i da je uzbuđena što ponovo dolazi u Srbiju.

Buika će u Centru "Sava" predstaviti svoj novi album Vivir sin miedo (Živeti bez straha), kome je želela da "doda ukus roka, ragea i elektronike".

- Želela sam veći bend i da doprem do mlađe publike. Album je injekcija snage slušaocu da nastavi dalje u životu, da zaboravi probleme i prepreke - rekla je Buika Tanjugu.

Slavna pevačica, koju nazivaju i „tamnoputom kraljicom flamenka“, ističe da živeti bez straha je nešto što moramo sebi ponavljati svakog trena.

- Sa životom se treba suočiti sa osmehom, koji otklanja lične probleme - smatra jedna od najznačajnijih umetnica "world music"-a, specifičnog glasa, harizme i snažne pojave.

Na albumu Vivir sin miedo Buika prvi put u karijeri peva više na engleskom nego na španskom jeziku, često mešajući oba, što je prirodna posledica decenije neprekidnih putovanja po svetu.

- Jezik je samo oruđe koje koristim dok pevam. Osećam muziku, osećam boravak na pozornici. Pokušavam glasom da izrazim sebe i sreću, radost, tugu, ljubav, tako da nema mnogo razlike između engleskog i španskog - naglasila je pevačica.

Buika ističe da veruje u muziku i da je oseća kao "jedinstvenu religiju":

- Muzika leči ljudima dušu. Treba nam više saosećanja, nade i ljubavi za bolji svet.

Buika je tokom godina sarađivala sa nekim od najboljih muzičara sveta, kao što su Anouška Šankar, Sil, Neli Furtado, Pat Meteni i Čik Korija, a među najupečatljivijima je rad sa kultnim španskim režiserom Pedrom Almodovarom na filmu La Piel Que Habito (Koža u kojoj živim,2011).

- Gledajući je kako crpi iz tako različitih žanrova i spaja ih sa gracioznošću i spontanošću, ne mogu se oteti utisku da joj predstoji svetla budućnost, dok god svedočimo kako beskrajno evoluira kao izvođač koji ne poznaje granice - rekao je svojevremeno španski režiser Almodovar.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo
Tagovi: Konča Buika