40. Belgrade Fashion Week: Dodela nagrada u Skupštini grada Beograda

40. Belgrade Fashion Week: Dodela nagrada u Skupštini grada Beograda

Autor: | 23/11/2016

0

Jubilarni, 40. Belgrade Fashion Week organizuje tradicionalnu dodelu nagrada, koja će ovoga puta biti održana u svečanoj sali Skupštine grada Beograda, 29. novembra u 20:30. Kao i do sada, partneri projekta nagradiće najbolje dizajnere, manekene, revije i ličnosti.

Ines Atelier

Tokom bogatog programa koji je trajao nesto više od dve nedelje, Belgrade Fashion Week postavio je visoke standarde i kroz revije i izložbe sistematizovao i napravio presek dešavanja na modnoj sceni u prethodne dve decenije. Beogradska nedelja mode je oduvek bila mesto na kom su već etablirani autori promovisali svoj rad i modne trendove, ali i na kom se mladim dizajnerima pružala prilika da zakorače u svet mode na velika vrata.

Ana Ljubinković

U skladu sa tim, 40. jubilarno izdanje posebno se istaklo velikim brojem autorskih revija koji su svoj rad, kreativnost i inovaciju predstavili na pistama Belexpo Centra, Crown Plaze, Metropola, Dorćol Platza, ali i u institucijama kulture, poput Kuće kralja Petra, Pozorišta na Terazijama, galerija Štab i Pro3or, Kulturnog centra Beograda i Muzeja primenjene umetnosti. Beograd je sa svojom originalnom i prvom Nedeljom mode u ovom delu Evrope pokazao svoje najmodernije lice, gradeći imidž savremenog kreativnog grada.

Sonja Krstić

U svom XL formatu, ovo jubilarno izdanje Beogradske nedelje mode okupilo je preko 50 dizajnera, imalo je blizu 40 najrazličitijih programa, više od 30 revija i nekoliko zanimljivih izložbi koje su nas podsetile na stare trendove, neke drage ljude i nezaboravne trenutke sa ove modne manifestacije.

Ana Trošić Trajković
Igor Todorović
Budislava Keković
Iconic Designers
Sonja Jocić

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo

Pročitajte još

Najnovije vesti