Bezuslovno poverenje Borisa Bekera: Da biram čoveka koji bi igrao za moj život, odabrao bih Novaka Đokovića!

Bezuslovno poverenje Borisa Bekera: Da biram čoveka koji bi igrao za moj život, odabrao bih Novaka Đokovića!

Autor: | 22/11/2016

0

Boris Beker, trener Novaka Đokovića, proslavlja danas 49. rođendan uz najveću želju koja je vezana upravo za srpskog tenisera.

Na kraju ove sezone ističe ugovor Đokovića i Bekera, a šta o produžetku saradnje misli Nemac je ilustrovao izjavom koja će učiniti ponosnim sve u Srbiji.

- Voleo bih da ostanemo zajedno, ali pita se šef. Novak je takmičar u srcu i kada bih mogao da biram čoveka koji bi igrao za moj život, odabrao bih njega. Toliko mu verujem - rekao je Boris Beker za CNN Sport.

Beker je pričao o prethodih šest meseci u kojima je Đoković prošao krizu rezultata.

- Prethodnih šest meseci bili su najteži od kako sam šef njegovog tima. Istina, ruke su nam bile malo vezane, nismo baš znali šta da radimo pošto se fokusirao na prioritete van terena, provodeći vreme sa porodicom i oko njegovih poslovnih poduhvata. Ali, zaslužio je da odmori, poslednje dve ipo godine Novak je bio kao mašina - rekao je Nemac.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/veliki-u-porazu-zbog-novakovih-reci-upucenih-endiju-cela-dvorana-u-londonu-je-aplaudirala/

Beker smatra da će poraz od Mareja u Londonu biti dobar po Novaka, jer će ga inspirisati za narednu sezonu.

- Novak više nije imao prave protivnike. Nadal i Federer su prosto nestali. Endi je uvek bio `četvrti čovek`. Mislim da je Novaku ovaj poraz dobrodošao jer ga je zaboleo. To će ga inspirisati i motivisati. Na kraju krajeva, čini se da je za njega ovakav kraj godine dobar. Prvih šest meseci ove sezone bili su neverovatni. Vrhunac je bilo osvajanje Rolan Garosa, što je značilo da drži sva četiri gren slema u isto vreme što se nije dogodilo od 1969. i Roda Lejvera. Prirodno, motivacija mu je opala i nije zapravo znao koji cilj da stavi pred sobom. A onda je momak koji se zove Endi Marej osvojio sve, i prvo mesto je dovedeno u pitanje. Novak je u Šangaju i Parizu odigrao pomalo opušteno i odjednom usledio ultimativni dvoboj između broja 1 i 2 u finalu završnog mastersa. To je za teniske navijače sigurno bio najveći meč u sezoni, a za oba igrača je bilo veoma mentalno naporno. Novak je imao više da izgubi od Endija koji je zasluženo slavio. Mi iz `Novakovog ugla` smo razočarani, frustrirani, slabo smo spavali posle finala u Londonu, ali Endi je bio bolji teniser od Novaka i zaslužio je da bude tu gde jeste - završio je Boris Beker.

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP guliver/gettyimages

Pročitajte još