Mladi podizali svest o šećernoj bolesti

Mladi podizali svest o šećernoj bolesti

Autor: | 15/11/2016

0

Povodom Svetskog dana dijabetesa koji se u svetu obeležava 14. novembra, Rotaract klub Beograd Vračar organizovao je akciju podizanja svesti o ovoj hroničnoj bolesti. Ova akcija samo je jedna u nizu onih koje mladi Rotaractovci organizuju širom sveta.

Tim povodom, Vračarci su imali priliku da saznaju osnovne informacije o dijabetesu, popune upitnik Međunarodne fondacije za dijabetes koji ocenjuje nivo rizika za oboljevanje, a u vazduh je pušteno i stotinak balona plave boje koja simbolizuje ovu tihu i čestu bolest savremenog doba.

Akciji Rotaract kluba Beograd Vračar pridružili su se i popularni vračarski kafići u kojima su svi gosti imali priliku da se informišu i popune upitnik za dijabetes.

- Zadatak mladih Rotaractovaca je da, koristeći svoje talente i veštine, čine dobra dela za svoju zajednicu. Posebno mi je zadovoljstvo što su se našoj akciji priključili i drugi klubovi među kojima su Dedinje, Beograd, Sava, Dunav, Čukarica i Budva i time pokazali da uvek imaju dobru volju da podrže inicijativu koja mladima danas često nedostaje – istakla je Anja Vučetić, predsednica Rotaract kluba Beograd Vračar.

Rotaractovci su posvećeni i ambiciozni mladi ljudi, različitih zanimanja i interesovanja, ali ujedinjeni u želji da pomognu zajednici. Pored humanitarnog rada, Rotaractovci se bave i širenjem znanja i veština kako na profesionalnom tako i na ličnom planu, a sve to u duhu dobrog druženja.

Komentari (0)

Loading
Bojan promo
Tagovi: promo Rotaract