Prva dama iz senke: Upoznajte Ivanku Tramp, uspešnu ćerku predsednika Amerike

Prva dama iz senke: Upoznajte Ivanku Tramp, uspešnu ćerku predsednika Amerike

Autor: | 13/11/2016

0

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp je do svoje sedamdesete godine uspeo da stvori ne samo uspešan biznis i korporaciju vrednu više milijardi dolara, već i veliku porodicu. Njegov najveći ponos je, nesumnjivo, ćerka Ivanka.

Ivanka Tramp je savršen primer savremene Amerikanke: u 35. godini ona je srećna žena i majka troje dece, uspešna poslovna žena, širokogrudi filantrop i uspešna spisateljica.

Njeno ime je poznato u čitavom svetu, o njoj pišu hvalospeve, kako modni, tako i poslovni listovi. Pritom, ne ocenjuje se to koliko su roditelji potrošili novca na „zlatnu ćerku“, već koliki profit je ona donela „Organizaciji Trump“.

Poverenje koje Tramp ima u ćerku je bezgranično, upravo njoj poverava zaključivanje najvažnijih ugovora. Mediji i politikolozi je zovu „Trampovom zvezdom“, koja je dovela republikance do pobede na ovim izborima.

Ivanka je svim silama podržavala kampanju svog oca, aktivno učestvovala u njoj, privlačeći na njegovu stranu neodlučne birače. U vezi s tim, po mišljenju korisnika interneta, upravo će ona, a ne Trampova supruga Melanija, biti u naredne četiri godine prava prva dama SAD.

Uspešna u svemu, Ivanka sa uspehom koristi sve mogućnosti koje joj je dao otac, kao i spoljašnost koju je nasledila od majke. Ona je sa najvišom ocenom završila ekonomski fakultet u Pensilvaniji i kasnije upotrebila svoje znanje prilikom rada u velikim korporacijama, i prilikom osnivanja sopstvene firme.

Zahvaljujući lepom izgledu, Ivanka je krajem 90-ih počela svoju karijeru foto - modela. Ipak, vremenom ova sfera je prestala da je interesuje i nakon završetka studija, ćerka milijardera u potpunosti se prebacila na rad u velikim kompanijama u kojima je zauzimala visoke funkcije.

Sa 26 godina ona je postala potpredsednica korporacije svog oca, „Organizacije Trump“, i do danas se nalazi na ovoj funkciji. Ivanka je stvorila i sopstveni brend za nakit „Ivanka Tramp“, koji je kasnije počeo da se bavi i odećom i obućom. Zapadni mediji je često nazivaju primerom savremene žene. U svom intervjuu ona govori kako treba doći do cilja, uspeti u biznisu i pritom odvojiti vreme za sopstvenu porodicu.

Ivanka se 2009. godine udala za njujorškog medijskog magnata Geralda Kušnera. Nakon zaključenja braka, ona je promenila religiju — iz protestantske prešla je u judaizam, religiju porodice njenog supruga, pri čemu je dobila jevrejsko ime Jael. U ovom braku Ivanka je rodila dva sina i ćerku.

Sama Ivanka sebe smatra savremenom ćerkom, ali ceni tradiciju. Prelazak u judaizam ona naziva jednom od najvažnijih odluka u svom životu.

U intervjuu za „Vogue“ Ivanka je rekla da se hrani košer hranom, uvek poštuje šabat, za vreme kog uvek isključuje sve mobilne telefone.

Zapadni mediji smatraju da Ivanka ulazi u krug najuticajnijih ljudi u Trampovoj okolini. Moguće je da će tako biti i za vreme vladavine novog predsednika.

U svakom slučaju, magazin „Week“ navodi da kada su Trampa pitali koga on naviše ceni, on je bez razmišljanja odgovorio — Ivanku.

Ona je tokom kampanje više držala govora od njegove žene Melanije. Ivanka je najpopularnija među američkim ženama i upravo zahvaljujući svom pozitivnom imidžu, uspela je da privuče na stranu oca taj deo elektorata sa kojim je on imao prilično nategnute odnose zbog mnogobrojnih skandala.

Jedan broj medija smatra da će ona aktivno učestvovati i u vladavini svog oca.

List „Quartz“, između ostalog, izrazio je mišljenje da će prva prava dama SAD biti upravo ćerka izabranog predsednika, a ne njegova supruga Melanija. List „Vanity fair“ je ranije pisao da Trampova žena ne odgovara potpuno liku predizborne kampanje. Dok u slučaju Ivanke nema takav stav.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: ivanka tramp

Najnovije vesti