Heroj i van fudbalskog terena: Kežman pomogao opljačkanoj baki

Heroj i van fudbalskog terena: Kežman pomogao opljačkanoj baki

Autor: | 12/11/2016

0

Fudbalski as Mateja Kežman prvi je pritekao upomoć Gordani M. (68), gastarbajterki iz Švedske, kada ju je razbojnik opljačkao na ulici kod Hrama Svetog Save!

Žena koja je došla u Beograd posle 40 godina boravka u Švedskoj ostala je bez para, bankovnih kartica, mobilnog telefona, dokumenata, ali je posle prvobitnog šoka bila oduševljena Kežmanovim rečima utehe.

- Prišao mi je i rekao: “Gospođo, mislite na svoje zdravlje! Sve što vam je oteto može da se nadoknadi!” - kaže Gordana za “Alo!” i dodaje da joj se njegovo prezime učinilo poznatim kada se predstavljao policiji, ali da je tek naknadno saznala ko je, te da zbog ljudskosti želi javno da mu se zahvali!

Gordana M. navodi da se napad dogodio 6. novembra, oko 17 sati, u Mutapovoj ulici, dok se vraćala kući iz obližnjeg restorana.

Gordana kaže da razbojniku uopšte nije mogla da vidi lice i da je jedino mogla da uoči da je reč o mlađem muškarcu srednje telesne konstitucije.

- Trčala sam za njim koliko sam mogla prema Trgu Mome Kapora, ali njemu nije bilo teško da mi umakne! Bila sam potpuno izbezumljena jer se to dogodilo odmah po mom dolasku u rodni Beograd! Osvrtala sam se, ali nikoga nije bilo u blizini. Produžila sam ka osvetljenom trgu i neprekidno vikala: “Policija, policija! Lopov!”.

Tada mi je prišao mlađi čovek, za koga sam tek u policiji saznala da je proslavljeni fudbaler, i pitao me šta mi se dogodilo. Bio je toliko divan i uputio mi je tople reči utehe. Potom je prišao jednom bračnom paru, pitao ih za broj policije i prijavio slučaj. Zahvaljujem mu se na izuzetnoj ljubaznosti! - ističe Gordana M. i priznaje da joj je veoma teško što joj se to desilo u rodnom gradu, za koji je vezuje mnogo uspomena.

Na insistiranje da otkrije šta je presudilo da ne okrene glavu i ode svojim putem, kratko je poručio:

- Živimo u teškim vremenima i u poremećenom sistemu vrednosti, baš zato je lako biti human i pomoći drugome u nevolji - rekao je Kežman.

U Kežmanovoj biografiji stoji da je na poziciji napadača igrao u brojnim klubovima, među kojima su Zemun, Partizan, PSV Ajndhoven, Čelsi i Zenit, kao i da je za nacionalni tim odigrao 49 utakmica, ali posle ovog humanog gesta može da mu se dopiše i pozicija borac protiv kriminala!

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/mateja-kezman-nisam-protivnik-braka-postujem-ga-kao-instituciju/

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello/arhiva
Tagovi: Mateja Kežman