Ališa Kiz: Žene koje nisu feministkinje su blesave

Ališa Kiz: Žene koje nisu feministkinje su blesave

Autor: | 11/11/2016

0

 

Ališa Kiz pustila je svoju prelepu kosu da nesputano leprša na naslovnici specijalnog decembarskog izdanja britanskog magazina "Elle" posvećenom feminizmu i iskoristila priliku da za taj magazin otvoreno progovori o svom odnosu prema feminizmu, ali i o svojoj čuvenoj kampanji #NoMakeUp koja je postala globalni fenomen.

Najpre o kampanji. Ališa je napravila ogroman pomak u svetu kada je u pitanju shvatanje lepote kada je pozvala žene da više ne koriste šminku.

Ona kaže da se na taj potez odlučila jer smatra da je vreme da žene počnu da brinu o sebi. Ališa je tom kampanjom želela da pokaže da je došlo vrijeme da žene prestanu da brinu o sreći drugih i da brinu o sebi.

- Bila mi je potrebna večnost da dobijem ovakvu kožu. Znam kakav je osećaj kad imaš lice puno bubuljica. Kada sam ostala trudna, pre šest godina, počela sam polako da izbacujem mlečne proizvode iz ishrane i da pijem mnogo vode, što je znatno uticalo na moju kožu. Neki su moj potez nazvali "krstaškim ratom". Crkla sam od smeha na takve komentare - rekla je Ališa.

Govoreći o svojom editorijalu bez šminke, Ališa je sve žene koje nisu feministkinje nazvala "blesavim"

- Hajde da pogledamo definiciju feminizma, jer ja imam svoje viđenje svega toga. Fminizim je zalaganje za ženska prava na osnovu političke, socijalne i ekonomske jednakosti. Tako da - da, ja sam feministkinja, i ko god to nije taj je blesav. U pitanju je posedovanje svoje sopstvene moći. Treba prigrliti svoju ženstvenost - rekla je pevačica.

A photo posted by ELLE UK (@elleuk) on Nov 10, 2016 at 10:53am PST

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: ališa kiz

Pročitajte još

Najnovije vesti