Sindi Kraford: Danas se od modela očekuje da budu izuzetno mršavi

Sindi Kraford: Danas se od modela očekuje da budu izuzetno mršavi

Autor: | 10/11/2016

0

- Ogroman je pritisak na ženama, pritisak da ne stare. Verovatno da sam ja osetljivija na starenje nego što je uobičajeno, ali nemoguće je jurcati za tim - ovako Sindi Kraford opisuje problem koji muči mnoge - suočavanje sa starenjem.

Međutim, iako je to očigledno veliki izazov, Sindi kao potpuno ostvarena, i u poslu i na privatnom planu, tačno zna na čemu je.

- Koliko god da se trudim da vodim računa o sebi, i dalje ne ličim na svoju ćerku kada ujutro ustanem, i uopšte se ne osećam loše zbog toga.

Legendarna manekenka, jedna od prvih supermodela, uopšte se ne štedi reči kritike kada priča o negativnim efektima koje trpe današnji modeli i njihova tela jer modna industrija diktira vrlo striktne uslove.

- Moja ćerka ulazi u taj svet, i od modela njene generacije se očekuje da budu još vitkije. Ja sam uvek bila veličina šest, nikada nisam bila super mršava i nikada se zbog toga nisam osećala loše. U to vreme mogli ste imati i grudi, i kukove, čak i malo "viška mesa". Danas se od modela očekuje da budu mnogo mršaviji - kaže Sindi za portal refinery29.com.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: sindi kraford