Melanija Tramp, po mnogo čemu neobična prva dama Amerike

Melanija Tramp, po mnogo čemu neobična prva dama Amerike

Autor: | 09/11/2016

0

Nekadašnja devojčica iz Sevnica kod Krškog u Sloveniji, odrasla je u skromnoj porodici, u vreme SFRJ. Stanovnici gradića u jugoistočnoj Sloveniji, tridesetak kilometara od hrvatske granice, gde je Melanija Tramp odrasla, kažu da je njen otac prodavao auto delove, a majka radila kao krojačica u fabrici dečje odeće.

- Kada sam videla za koga se udala primetila sam sličnost između Trampa i Melanijinog oca. Ima fizičke sličnosti, a obojica su radoholičari. Mislim da je u njemu našla srodnu dušu, nekoga s kime se oseća sigurno - kaže prijateljica iz detinjstva Mirjana Jelančič.

Melanijini roditelji i dalje žive u porodičnoj kući s malim dvorištem i nekoliko voćki, iako mnogo vremena provode u SAD, gde im živi i druga ćerka Ines.

Melanija je, pre odlaska iz Slovenije i fatalnog susreta s Trampom, ostvarila karijeru foto modela u Sloveniji, a 1992. godine osvojila je i titulu prve pratilje Miss Slovenije.

Za ulazak u Belu kuću može da zahvali jednom slučajnom susretu 1987. u glavnom gradu njene rodne Slovenije.

- Odlazio sam s modne revije u Ljubljani i video je ispred zgrade. Verovatno je čekala prijateljicu. Zapazio sam je jer je bila visoka i mršava. Prišao sam joj i predložio probno fotografisanje - ispričao je slovenaćki fotograf Stane Jerko.

Rezultat su bile crno-bele fotografije 17-godišnje Melanije Knavs koje su pokrenule njenu manekensku karijeru. One će je odvesti do Milana i Njujorka, gde će na jednoj zabavi 1998. sresti Donalda Trampa.

- U početku je bila sramežljiva, ali je brzo učila i iskazivala interes za svaki segment fotografisanja. Bila je poput uspavane lutke koja se preobrazila u glamuroznog leptira - kaže Jerko.

Buduća gospođa Tramp, koja je do tada zbog lakšeg izgovora već promenila ime u Melanija Knaus, više nije napravila korak unazad. U Sevnici se ne sećaju da su je tamo viđali poslednjih godina. Donirala je, međutim, ambulantno vozilo mesnom domu zdravlja kako bi proslavila rođenje sina Barona 2006, godinu nakon što se udala za Trampa.

Tokom Trampove kampanje nekoliko puta se našla u centru medijske pažnje - između ostalog i zbog plagiranja govora svoje prethodnice Mišel Obama, ali i zbog golih fotografija koje su čak dva puta tokom kampanje objavljene u američkim medijima. Zbog toga je već dobila nadimak "Prva gola dama".

Američki novinari još su tokom kampanje isticali da je Melanija prva strankinja s titulom prve dame još od Luis Adams, davne 1825. godine i prva supruga jednog američkog predsednika koja je rođena i odrasla u komunističkoj zemlji.

Nijedna pre nje nije bila ni model za donji veš, a kamoli da je u svet mode ušla maloletna.

Malog Barona mama uči da bude mini Donald, pa dečak već nosi odela i naređuje onima koji rade za njegovog tatu.

Melanija je bila uz supruga kada je prošle godine u njujorškom Trump Toweru objavio da će se kandidovati za predsednika, ali se od tada, pa gotovo sve do samog kraja kampanje, sklonila u drugi plan i retko dolazila na njegove mitinge. Verovatno zato jer je otkriveno da je plagirala čitave delove govora prve dame Mišel Obame iz 2008.

Zaštitila je svog supruga kada je objavljen video snimak na kom vulgarno govori o ženama. Rekla je da njn suprug "poštuje žene i daje im istu priliku" kao muškarcima.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: Melanija Tramp