Muzička terapija: Smanjite nivo stresa, krvni pritisak i oraspoložite se uz ove pesme (video)

Muzička terapija: Smanjite nivo stresa, krvni pritisak i oraspoložite se uz ove pesme (video)

Autor: | 07/11/2016

0

Muzika je jedan od sjajnih načina da smanjite nivo stresa i oraspoložite se, budete smireni i srećni, ali se ispostavilo da postoje pesme koje mogu da urade to još brže i bolje.
Postoji jedna pesma za koju neurolozi tvrde da je super protiv stresa, a praktično vas vodi od stresa i tenzije do potpunog "chilla" tokom trajanja od 8 minuta i 9 sekundi.

Firma za marketinško istraživanje "Mindlab International", sprovela je istraživanje u trajanju od nekoliko godina, učesnici su slagali teške (i moguće stresne) slagalice dok je praćena aktivnost mozga.

Da bi proučavali efekat pesama, muziku su puštali kada je slaganje završeno.

Jedna pesma se izdvojila "Weightless" engleskog ambijentalnog benda Marconi Union je imala 65% veći uticaj na smanjenje stresa među učesnicima, oko 11% više nego recimo Adele ili Coldplay. Smanjio se krvni pritisak, puls, kao i brzina disanja.

 

A ako više volite pesme sa tekstom tu su Enja "Watermark" i "Pure Shores" All Saints koje su takođe dokazano opuštajuće. Muzička terapija se smatra jednom od najvažnijih metoda za smanjenje stresa. Brojne studije su pokazale koliko stres može loše da utiče na telo i mozak.

Dakle, sedite, opustite se i uživajte u muzici.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock
Tagovi: muzika zdravlje