Mila Kunis o seksizmu u Holivudu: Pretili su mi i omolovažali me, nema više kompromisa

Mila Kunis o seksizmu u Holivudu: Pretili su mi i omolovažali me, nema više kompromisa

Autor: | 03/11/2016

0

Mila Kunis otkrila je da se u Holivudu susrela sa strašnim seksističkim omalovažavanjima, pretnjama i marginalizacijom.

Ona je ispričala da joj je jedan holivudski producent, čije ime nije izgovorila, otvoreno zapretio da može da se oprosti od glumačke karijere ukoliko se ne bude polugola fotografisala za jedan muški magazin.

- Nikada više nećeš raditi u ovom gradu - rekao joj je producent, kada je Mila odbila da učestvuje u foto sesiji za promociju jednog filma.

Ona je u otvorenom pismu objavljenom na sajtu A Plus, čiji je koosnivač njen suprug Ešton Kučer, navela da se zbog tog incidenta osetila stigmatizovano i izrazila je veliku zabrinutost zbog položaja žena u Holivudu.

Ona kaže i da je tokom karijere bilo mnogo situacija u kojima su je vređali, odbacivali i gurali u stranu, plaćali manje nego muške kolege i kreativno je ignorisali i diskriminisali samo zbog toga što ježena.

- Shvatila sam da ako kao žena hoću da uspem u ovoj industriji, moram da igram po pravilima dečaka. Što sam bila starija i što sam duže radila, sve više sam shvatala da je sve to laž. Još gore, bila sam saučesnik u tome - kaže Mila, a prensi britanski "The Guardian".

Ona je opisala i jedan poslovni sastanak na kome je prisustvovala sa još dve žene sa kojima je osnovala produkcijsku kompaniju. Tada ju je jedan muški producent predstavio svojim kolegama kao "buduću ženu Eštona Kučera i majku njegovog deteta".

- Moju ličnost je sveo na moj odnos sa uspešnim muškarcem i na moju sposobnost da rađam decu. Ignorisao je čitav moj stvaralački doprinos, ignorisao je i stvaralački doprinos mog tima, a to nije bilo beznačajno. Odmah smo se povukli iz projekta - objasnila je Mila.

Ona kaže i da više neće trpeti seksističke komentare.

- Dosta mi je kompromisa, naročito kada njima kompromitujem samu sebe. Od sada, kada god bude sličnih komentara, suočiću se sa njima direktno i učiniću sve kako bi prekinula takvo ponašanje - obećala je Mila.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: Mila Kunis