Aja Jung: Od viteza uzbrdice do pravog viteza Francuske

Aja Jung: Od viteza uzbrdice do pravog viteza Francuske

Autor: | 27/10/2016

0


Direktorka Beogradskog festivala igre (BFI) Aja Jung ostvarila je veliki san i postala pravi vitez.

Njoj je na svečanosti u ambasadi Francuske uručen orden umetnosti i književnosti Ministarstva za kulturu i komunikacije Francuske u rangu viteza.

Primajući orden Jung je rekla da od danas više neće biti vitez samo Francuske ulice i dorćolskih uzbrdica, već i pravi vitez francuske.

Ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro rekla je da je Aja Jung svojim radom otelotvorava veru u principe kojima su Francuzi iskonski privrženi.

- Vi otelotvoravate svojim radom veru u principe kojima smo, mi, Francuzi, beskrajno, da kažem - iskonski privrženi: da je kultura deo ljudskog bića, da mu ona daje poseban kvalitet, jedinstven sjaj, da je kultura univerzalna i da ne haje za granice; da je kultura živa i da se neprestano menja; da se bez nje ne može živeti i da se, stoga, treba boriti da ona bude prenesena mladima - rekla je Moro.

Ona je rekla da se ordenom nagrađuje i izuzetan doprinos Aje Jung povezanosti srpskih i francuskih igrača i koreografa, francuskih kompanija i srpske publike.

- Večeras proslavljamo i to što, zahvaljujući Vašem pregalaštvu, kultura zauzima važnije mesto u životu građana Srbije, Francuske i brojnih drugih zemalja - dodala je ambasadorka.

Direktorka Beogradskog festivala igre rekla je da se do sada sebe doživljavala kao "viteza zahtevne dorćolske uzbrdice", gde je "veština hodati na visokim štiklama, sa telefonima u obe ruke i uvek u trku, jer je dan kratak".

- Od danas neću biti samo vitez ulice Francuske, već pravi francuski vitez. Velika je čast kada priznanje dolazi iz jedne velike i u istorijskom smislu nesagledivo bogate kulturne sredine u naš mali grad na Balkanu - navela je Aja Jung.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Arhiva Hello!
Tagovi: Aja Jung