Hoće li otići po Nobelovu nagradu? Bob Dilan i dalje ne odgovara na pozive

Hoće li otići po Nobelovu nagradu? Bob Dilan i dalje ne odgovara na pozive

Autor: | 18/10/2016

0

Prošlog četvrtka, 13. oktobra, u Stokholmu je objavljeno da je dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost Bob Dilan.

Sekretarka Švedske akademije Sara Danius od tada pokušava da stupi u kontakt s Dilanom, koji joj još nije odgovorio, a nije se za sada ni javno oglasio oko čitave stvari.

- Zvala sam i slala elektronsku poštu njegovim najbližim saradnicima, i dobila vrlo prijateljski intonirane odgovore. Za sada je to dovoljno. Trenutno ne pokušavamo ništa više - izjavila je medijima Sara Danius u vezi s činjenicom da im se ovogodišnji laureat Nobelove nagrade za književnost još nije javio.

Bob Dilan je u međuvremenu dva puta nastupao na koncertima, u Las Vegasu i na Koačeli, ali nije rekao ništa u vezi s tom vešću. O tome se nije oglasio ni saopštenjem ili nekom izjavom za medije, što doduše nije iznenađujuće jer je Dilan poznat po tome da baš i ne voli medije.

Iz Švedske akademije objašnjavaju da Dilan tek treba da potvrdi hoće li biti u Stokholmu 10. decembra, kada je predviđena ceremonija dodele Nobelovih nagrada. Ali ako se ne pojavi, što takođe ne bi bilo iznenađujuće, za Dilana koji je uvek imao podeljene emocije prema dodelama nagrada i svečanim ceremonijama, iz Švedske akademije tvrde da nisu mnogo zabrinuti.

- Ako ne želi da dođe, neće doći. Mi ćemo bez obzira na to organizovati veliku zabavu, a nagrada pripada njemu - zaključila je Sara Danius.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: Bob Dilan