Tajland u strahu: Skandal majstor na tronu

Tajland u strahu: Skandal majstor na tronu

Autor: | 16/10/2016

0


Tajlanđani su tužni ovih dana jer je posle 70 godina vladavine preminuo njihov kralj.

Međutm, osim tuga za bivšim vladarom stanovnike ove države mnogo više brine prestolonaslednik Maha Vadžiralongkorn koji je pre svega poznat po skandalima.

Maha Vadžiralongkorn
se razvodio tri puta, važi za plejboja i ima podugu listu skandala i ispada.

Nakon smrti njegovog oca, kralja Bumibola Aduladeja, Tajlanđani strahuju za budućnost zemlje uz takvog vladara...

Kada Maha Vadžiralongkorn bude postao kralj, biće to veliki test za Tajland, zemlju sa brojnim problemima. Reputacija koja prati 64-godišnjeg Mahu nije nimalo pohvalna.

Za Mahu se priča da je ženskaroš, sklon ekstravaganciji, okrutan, da uživa u raznim bizarnostima. Ima više od desetoro dece, od kojih je nekoliko izgubilo titule i žive u izgnanstvu.

Maha Vadžiralongkorn fotografisan je ranije ove godine na minhenskom aerodromu u uskoj i kratkoj beloj majici, izbledelim farmerkama i sa tetovažama.

Kada se zdravstveno stanje njegovog oca pogoršalo, vratio se iz Nemačke, gde provodi većinu vremena, navodno, s bivšom stjuardesom „Taj ervejza“ sa kojom planira venčanje.

Od tada traži da mu se odloži stupanje na tron jer mu je, kako kaže, potrebno više vremena za tugovanje posle očeve smrti.

Eksperti smatraju da bi to moglo da produbi period nestabilnosti na Tajlandu koji je preživeo dva puča, antivladine proteste i krvavu borbu muslimanskih secesionista za nezavisnost u južnim provincijama, zaključuje londonski list.

„Plejbojski“ privatni život princa Mahe privlači veliku pažnju, a on je poznat i po posvećenosti svojoj pudli Fufu, kojoj je dodeljen rang glavnog maršala tajlandskih vazduhoplovnih kraljevskih snaga i stranica na Vikipediji, a kada je pas uginuo prošle godine, upriličena mu je kompletna četvorodnevna sahrana s budističkim obredima pre kremacije, piše britanski Indipendent.

Pre osam godina je procureo snimak sa proslave 30. rođendana njegove treće po redu supruge princeze Srirasme.

Snimak je nastao 2001. godine, a na njemu se vidi Srirasm, prilično razgolićena koja je u jednom trenutku na proslavi, okružena s više visokih zvaničnika, poput psa jela iz pseće posude.

Na snimku koji je izazvao skandal vidi se i njihov pas ljubimac Fufu.

Od Srirasme se razveo 2014. godine, zabranio joj ulaz u palatu i optužio za korupciju.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty