Natali Portman o Džeki Kenedi: Njena snaga je bila dar svima

Natali Portman o Džeki Kenedi: Njena snaga je bila dar svima

Autor: | 16/10/2016

0

Drugog decembra svetsku premijeru trebalo bi da ima biografski film "Jackie" o Žaklini Džeki Kenedi koju je, prema onome što se moglo videti iz dosadašnjih tizera, maestralno ovaplotila oskarovka Natali Portman.

Na stranu laičke procene, ali i profesionalci, filmski kritičari, smatraju da je najnovija rola Portmanove zaslužila još jednu nominaciju za Oskara.

S obzirom na gotovo božanski status koji Kenedijeva udovica uživa među Amerikancima, uz već pomenutu sjajnu glumu Natali Portman, velike su šanse da ona ponovi uspeh ostvaren 2010. godine kada je dobila svog prvog Oskara za ulogu, u sada već kultnom, "Crnom labudu".

Sada je Natali progovorila i o ženi čiji je život tako uspešno prikazala, o Džeki Kenedi, i to u najtežim životnim trenucima, kada je njen suprug Džon Kenedi ubijen.

- Uvek sam joj se divila, ona je za mene bila ikona stila. Uvek sam za nju mislila da je neverovatno elegantna, ali nikada nisam razmišljala o unutrašnjoj snazi koju je pokazivala u trenucima kada je morala da bude pribrana pred svetom. Ta snaga bila je kao dar svima, jer je razumela koliko simbolike nose njeni postupci vezani za te događaje iako se bilo očigledno da se iznutra raspada - kaže Natali.

Film "Jackie" upravo i govori o prvim satima i danima nakon atentata, a pored Potrmanove, uloge tumače i Peter Sarsgard, kao Robert Kenedi, Greta Gervig, Bili Kradap i Džon Hart, dok režiju potpisuje Pablo Lerejn.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Cover Images
Tagovi: natali portman