Jednostavne maske koje hrane i čuvaju kosu

Jednostavne maske koje hrane i čuvaju kosu

Autor: | 15/10/2016

0


Jesen je vreme prelska iz letnjog u zimski način života. Baš tada potrebno je dodatno obratiti pažnju na svoje telo, ali i košu.

Za to su dovoljne i jednostavne i jeftine maske na bazi maslinovog ulja, jajeta, gline ili banane koje mogu da naprave čudo sa vašom kosom.

Ako se kosa brzo masti

Pomešajte zelenu glinu i jabukovo sirće u jednakoj srazmeri (po 2-4 kašike), umutite dok ne dobijete homogenu smesu, namažite koren kose , prekrijte plastičnom folijom i ostavite da deluje najmanje 15 minuta. Potom isperite i operite kosu šamponom na uobičajen način. Zahvaljujući sirćetu ovaj prirodni preparat efikasno čisti vlasi od štetnih čestica iz spoljašnje sredine, dok istovremeno glina apsorbuje nečistoće i sprečava pojavu peruti.

Za suve i lomljive vlasi

Pomešajte 1 avokado (ili bananu), 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike meda i jedno žumance i umutite mikserom dok ne dobijete glatku, kremastu smesu. Pre primene nakvasite kosu toplom vodom, obrišite je peškirom i potom prstima utrljajte masku u koren kose. Prekrijte glavu plastičnom folijom i ostavite da deluje najmanje 30 minuta. Potom isperite kosu na uobičajen način i osušite.

Ovu masku možete da čuvate u frižideru nekoliko dana u hermetički zatvorenoj posudi.


Protiv opadanja kose

Pomešajte 2 žumanca, 1 kašiku maslinovog ulja, 2 kašike meda i 2 kašike konjaka. Umutite viljuškom dok ne dobijete homogenu smesu, utrljajte u vlažnu kosu, dobro izmasirajte koren, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da deluje od 30-60 minuta. Potom isperite šamponom i osušite prirodno. Ova maska stimuliše cirkulaciju u korenu vlasi, sprečava opadanje i podstiče rast kose.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Thinkstockphotos
Tagovi: lepota nega kose