Skandal u modnoj industriji: Moschino capsule kolekcija povlači se iz prodaje

Skandal u modnoj industriji: Moschino capsule kolekcija povlači se iz prodaje

Autor: | 13/10/2016

0

"Drug" (droga) capsule kolekcija brenda Moschino još jedan je od skandala u industriji mode.

Temu i inspiraciju specijalne linije Džeremija Skota, lekovi, imali smo prilike da vidimo nako što ju je predstavio na reviji za proleće/leto 2017. u Milanu. Rančevi, tašne, odeća sa dezenom ili u obliku lekova tada je zavladala modnom pistom, a odmah iza toga pojavila  se u prodaji širom sveta.

Kada je kolekcija prikazana na nedelji mode, niko od modnih kritičara nije je shvatio ozbiljno. Na kraju krajeva kreativni direktor Skot, poznat je po malo kičastijim kreacijama. Međutim kad je stigla u prodaju naišla je na kritiku javnosti, kupaca, koji jednostavno nisu bili oduševljeni temom "droge". Neki su čak smtrali da linija glamurozno idealizuje narkomaniju.

Nakon žalbi kupaca robna kuća Nordstrom popustila je pod pritiskom negativnih kritika javnosti i povukla je Moschino capsule kolekciju koja "promoviše zavisnost".

Neretko zavisnos od tableta započinje upravo sa prepisanim lekovima, koja je u Americi dostigla zabrinjavajuće brojke. Iz tog razloga, veliki broj zabrinutih kupaca potpisao je peticiju za ukidanje ove Moschino kolekcije.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/N.P. guliver/gettyimages/instagram