Galerija 12HUB od sada i u virtuelnom prostoru

Galerija 12HUB od sada i u virtuelnom prostoru

Autor: | 10/10/2016

0

Mlade umetnice Ivana Ranisavljević i Aleksandra Kovačević svojim performansima u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu obeležile su početak rada nove veb-platforme Galerije 12HUB. Zahvaljujući ovoj platformi koja je napravljena u saradnji sa Telenor fondacijom, performanse su, pored prisutnih zvanica, u realnom vremenu mogli da prate gledaoci širom sveta.

Ideja je da se, na jednom mestu, omogući prenos performansa uživo, stvaranje umetničkih radova koji će postojati samo onlajn, promocija domaćih umetnika i kreiranje bogate digitalne arhive galerije.

- Novi trendovi komunikacija i digitalne tehnologije svakodnevno menjaju svet u kom živimo. Te promene vidljive su u svim aspektima života, pa i u kulturi. Naša želja je da se razvijamo zajedno s tim promenama. Veoma nam je drago što je Telenor fondacija prepoznala naš trud i pomogla u razvoju nove veb-platforme - rekla je Marta Jovanović, osnivač PerformanceHUB programa, i dodala da će nova platforma omogućiti da dela domaćih umetnika čiji je rad već uveliko prepoznat u svetskim okvirima bude dostupan u svakom trenutku publici širom sveta.

Od februara 2016. godine, Galerija 12HUB svoj program realizuje u različitim prostorima Beograda i usmerava svoj fokus na onlajn aktivnosti, izložbe i performanse. Aktivnosti Galerije propraćene su u nekim od najznačajnijih međunarodnih časopisa, kao što su NewYork Times i Frieze.

- Drago mi je da je novim načinom rada Galerija već obezbedila veću vidljivost mladih autora u međunarodnim okvirima. O tome najbolje svedoči činjenica da smo na sajtu, samo tokom prošle godine, imali više od 100 hiljada poseta ljudi iz čitavog sveta. U narednom periodu trudićemo se da putem onlajn aktivnosti Galerije svetskoj javnosti približimo neka dešavanja na domaćoj kulturnoj sceni - rekla je Milica Pekić, kustos Galerije 12HUB.

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP promo
Tagovi: Galerije 12HUB

Najnovije vesti