Ona je naslednica "Zarinog" carstva i uskoro će biti najbogatija žena na planeti

Ona je naslednica "Zarinog" carstva i uskoro će biti najbogatija žena na planeti

Autor: | 09/10/2016

0

Marta Ortega Perez, najmlađa je od troje dece trenutno najbogatijeg čoveka na svetu, osnivača i vlasnika modnog lanca "Zara" Amansija Ortege, čije se bogatstvo procenjuje na 79 milijardi dolara.

Amansio je pre pet godina otišao u penziju, a upravljanje kompanijom "Inditex" preuzeće upravo Marta, koja se od početka svojih dvadesetih usavršava da bi preuzela očevo carstvo. Amanasio nikad ne pristaje na intervjue, a skromna i suzdržana Marta za sada sledi njegov primjer. Uprkos ćutanju, ona je sasvim očekivano zvezda španskih medija, ali ne samo zbog svog bogatstva, već i zbog predanosti konjičkom sportu u kom osvaja nagrade, kao i zbog svojih slavnih prijateljica, ali i ljubavnog života.

"Zara" je postala jedan od najjačih modnih lanaca na svetu, a vest da će to modno carstvo u bliskoj budućnosti naslediti jedna žena, zaintrigirala je svetske medije.

Njen otac je jedan od onih bogataša koji su počeli od nule, zauvek je ostao skroman, nikad se u javnosti nije razmetao svojim bogatstvom, a tako je vaspitao i svoje troje dece.

Amansio Ortega je Martu dobio u drugom braku s Florom Perez koju je oženio tek 2001. godine. Iz prvog braka s pokojnom Rozalijom Merom, s kojom je 1975. osnovao "Zaru", ima dvoje dece: Sandru koja je naslednica maminog bogatstva, i Markosa, koji je rođen s cerebralnom paralizom.

Iako je Ortega 2011. otišao u penziju, njegovo bogatstvo stalno se povećava, a na čelu njegove kompanije trenutno je nekadašnji potpredsednik "Inditexa" Pablo Isla. Ipak, sve je bliži trenutak kad će porodičnu kompaniju preuzeti Marta Ortega koja trenutno određuje trendove ženske kolekcije tog brenda.

Marta sa ocem Amansijom

Marta je počela od samog dna. Nakon diplome na ekonomskom fakultetu u Londonu radila je i kao prodavačica u prodavnicama "Zare" širom Evrope. Poput svog skromnog oca, Marta je donedavno vodila miran i povučeni porodični život, a glamurozne zabave nisu bile njen stil. Obožava konje i jahanjem se bavi već godinama, a 2012. udala se i za poznatog španskog jahača Serhija Alvareza s kojim ima trogodišnjeg sina Amansija Džuniora. Par se razveo prošle godine nakon manje od tri godine braka. I tada počinje Martina promena.

Nije trebalo dugo da predstavi svoju novu ljubav, a to se dogodilo nedavno na Nedelji mode u Njujorku. Njen izbor je iznenadio Špance, pošto se radi o Karlosu Toreti, sinu poznatog argentinskog modnog dizajnera Roberta Torete. Karlos je poslednjih nekoliko godina radio kao agent za jednu njujoršku agenciju za modele.

Marta i Karlos Toreta

Njega prati glas da je plejboj koji voli da odlazi na lude žurke, a ne krije svoju naklonost prema lepim i bogatim ženama. Španski mediji raspisali su se kako je Marta sa Toretom započela jedan potpuno novi život od kakvog je do sada uporno bežala. Nedavno su zajedno viđeni na koncertu Brusa Springstina, u čijem društvu Marta često uživa na konjičkim takmičenjima zahvaljujući prijateljstvu s njegovom ćerkom Džesikom.

Kao Martine najbolje prijateljice spominju se ćerke princeze Karoline od Hanovera i bogata grčka naslednica Atina Onazis, a ono što ih je spojilo je prvenstveno ljubav prema jahanju. Jednu od njenih retkih privatnih fotografija na Instagramu objavio je poznati modni fotograf Mario Sorenti s kojim je pre nekoliko meseci na Barbadosu snimala kampanju za "Inditex". Za očev 80. rođendan u martu Marta je organizovala zabavu iznenađenja o kojoj se i danas priča, a kojoj su prisustvovali brojni radnici kompanije.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: zara

Pročitajte još

Najnovije vesti