Prestolonaslednički par priredio veliku dobrotvornu akciju (foto)

Prestolonaslednički par priredio veliku dobrotvornu akciju (foto)

Autor: | 07/10/2016

0


Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina priredili su godišnji humanitarni dogadjaj Lajflajn fondacije iz Njujorka, uz dobrotvornu aukciju u partnerstvu sa DeGorsi luxury consulting i Lady Cris Egger.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina u pratnji NJKV Princ Dimitrija od Jugoslavije, i zajedno sa Lajflajn Njujork, bili su domaćin 6. godišnjeg humanitarnog ručka za prikupljanje sredstava za pomoć deci oboleloj od raka u Srbiji.

U prestižnom Le Cirque bile su pristune brojne zvanice poput: gđa Mirjana Živković (Generaln konzul Srbije), Lady Lully Gibbons, ambasador Nensi Brinker, Keri Kenedi, Ivana Tramp, Keli Bensimon, dr Ruth, grofice Luann de Lesseps, Jean Shafiroff, Consuelo Vanderbilt Costin, brodvejski performer "Tomy" Tune, Dr.Ruth i Lucija Hvong-Gordon.


Predsednik odbora Lifeline-a, David Hrick pozdravio je goste i predstavio Cheri Kaufman, organizatora manifestacije koja je najavila prestolonaslednika Aleksandar i Princezu Katarinu.

Prestolonaslednik Aleksandar se osvrnuo na napore koje Lajflajn Njujork čini u vezi sa Fondacijom princeze Katarine.

- Možemo iskoristiti ovu priliku da se poboljša zdravlje i dobrobit budućih generacija. Svi okupljeni ovde danas mi daju snagu i energiju da nastavimo. Podrška naše zajednice prijatelja i srpske dijaspore je izuzetno važna. Mi smo tako blagosloveni da primamo njihovu kontinuiranu velikodušnost.

Bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg je čestitao Cheri Kaufman i Lifeline na uspešnom događaju.

Dr Hedvig Hričak, predsedavajući odeljenja za radiologiju u Memorial Sloan Kettering Cancer Center, dobila je nagradu za humanitarni rad i doprinos unapređenju zdravstvene zaštite u Srbiji, a Dr Lesli Leman iz Globalne Zdravstvene inicijative (GHI), govorio je o tome koliko Lajflajn Njujork pomaže da se obezbedi nova oprema koja može drastično da utiču na stopu preživljavanja dece.

Gosti su uživali u nastupu Nevene Pavlović, glavne solistkinje Opere u Srpskom narodnom pozorištu, koja je izvela ariju iz Pučinijeve "La Boheme".

Vrhunac manifestacije je bila i dobrotvorna aukcija, snažno podržana prestižnim partnerima DeGorsi luxury consultinga.

Kurator ovog dela aktivnosti Lifeline fondacije je bila Lady Cris Egger, koja je uvrstila neke od najluksuznijih brendova koji su donirali svoje prestizne proizvode u dobrotvorne svrhe, i na taj način pribavila značajna sredstva za pomoć deci.

Među donatorima su bili salon nakita Carlo Eleuteri iz Njujorka, damska obuća poznatog kreatora Duccio Venturi, za gospodu cipele po meri cenjene manufakture Rivolta iz Milana, te vrhunska vina sa toskanskog poseda Artimino kao i rukom rađene aksesoari Tizzini, Mag i Scato, ali i prefinjeni modeli poznate dizajnerke Roksande Ilinčić, te umetnička keramika princa Ruspoli iz Rima.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo/Ksenya Show

Pročitajte još