Naked Dress - modna evolucija ili potpuni kič?

Naked Dress - modna evolucija ili potpuni kič?

Autor: | 01/10/2016

0

Odeća kao statusni simbol, kao materijal koji vas uz dobar kroj i kvalitet odvaja od većine, odeća koja vas čini onim što niste...

Kako god bilo, odeća je nešto što obeležava epohe, pravi pometnje u saobraćaju i briše granice i razlike među ljudima.

Haljina kao takva se menjala i od krinolina kojima se naglašavala ženstvenost, ali i čuvali skrupuli, preko izazovnih dekoltea koji su uz korsete bacali u očaj mnoge pripadnike muške populacije, pretrpela je najviše promena.

Danas je trend koji vlada bilo ulicom ili pak crvenim tepihom i scenom takozvana "Naked Dress" - haljina koja više otkriva no skriva, ne ostavljajući previše mašti na volju.

Ipak, taj trend je nekada bio omiljen među damama koje su se bavile burleskom, a kostimi koje su nosile neodoljivo podsećaju na današnje must have haljine.

Da li se radi o potpunom neukusu, jer, ko god od slavnih kreatora da stoji u potpisu modela koje slavne dame nose na sebi, pri pogledu na njih ne stiče se utisak da je izbor bio baš uvek pravi i odgovarajući, već, pri pogledu na neke od njih, ostaje samo otužan ukus u ustima kao nakon popijene ustajale vode.

Neke od dama iz galerije izgledaju savršeno u ovim naked kreacijama, nekima je ova vrsta haljine prirodan "nastavak" života nakon silaska sa scene, ali suštinsko pitanje je - šta je sledeće i šta možemo očekivati da bude must have u sledećoj dekadi?

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty
Tagovi: haljine moda trend

Pročitajte još