Moda na kraljevski način

Moda na kraljevski način

Autor: | 28/09/2016

0

Kada se u svetu mode pomene "venčanje veka", mnogima se pred očima stvori ceremonija iz Vestminsterske opatije, kada je Kejt Midlton izgovorila sudbonosno da princu Vilijamu i zablistala u prelepoj haljini kuće Alexander McQueen. Ta venčanica prosto je oduzimala dah, a svojom nenametljivom raskoši i elegancijom potpuno je otelotvorila britanski stil.

Tada je vojvotkinja od Kembridža shvatila da će moda biti izuzetno značajan deo njenog života i statusa, pa je pažljivo birala toalete za krštenja svoje dece i proslavu dijamantskog jubileja kraljice Elizabete.

Svesne koliko javnost procenjuje njihov stajling svaki put kad izađu iz svojih dvoraca, princeze i kraljice rešile su da se drže formule koja garantuje modni uspeh. Tačnije, da ne odustaju od kreatora koji su se detaljno upoznali sa njihovim stilom i željama. Tako ćemo, na primer, princezu Karolinu od Monaka retko videti kako nosi nešto što nema Chanel potpis, a i ostale ugledne dame koje nose krune verne su određenim kućama i kreatorima.

Kejt Midlton – Moderna elegancija

Vojvotkinja od Kembridža važila je za ikonu stila i pre raskošnog venčanja. A za onu spektakularnu haljinu koju je tog dana imala na sebi najzaslužnija je Sara Barton. Kreativna direktorka kuće Alexander McQueen upetljala je svoje vešte prste i maštu u još neke lepe komade koje smo viđali na Kejt Midlton. Princeza voli ženstvene, elegantne, jednostavne i strukirane modele sa ponekim modernim detaljem, tek da nas podseti da je ipak žena 21. veka. Prati trendove i često sedi u prvim redovima na revijama, ali neguje sopstveni stil koji odiše skromnošću i elegancijom, i koji iskusna Sara Barton ume savršeno da "pročita".

Karolina od Monaka – Remiks modnog nasleđa

Otkako je Karl Lagerfeld oživeo čuvenu kratku jaknu koju je svojevremeno lansirala prestižna pariska kuća, Karolina od Monaka nosi je kad god ima prilike za to. Lepa princeza i dalje je verna garderobi sa etiketom brenda Chanel, a najčešće, na oduševljenje Kajzer Lagerfelda, bira klasične komade protkane šljaštećim detaljima.

-Odrastala sam u vreme hipi pokreta koji je verovatno izvršio uticaj na moj stil. Morate imati i malo smisla za zabavu - tvrdi Karolina.

Princeza Mari-Šantal – Šik i ženstveno

Italijanska modna kuća Valentino ima mnoge slavne i stalne klijentkinje, a 1995. godine pridružila im se i grčka princeza Mari-Šantal, za koju je lično Valentino Garavani pravio venčanicu. Za izradu haljine sa raskošnim čipkastim detaljima i stotinama sitnih bisera bilo mu je potrebno pet meseci.

Šeika Mozah – Kraljevski dramatično

Zahvaljujući harizmi i besprekornom ukusu, katarska ikona stila odavno je osvojila arapski svet i na izvestan način promenila svest tamošnjih žena. Poverenje je poklonila francuskom kreatoru Stefanu Rolanu, koji joj lično izrađuje modele, a svi jednakom jačinom ističu njeno dostojanstvo i kraljevsko držanje.

Šarlota Kaziragi – Mladalački glamur

Iako je odrastala uz Chanel, lepa kćerka princeze Karoline u svom ormaru ima specijalno mesto i za Gucci. Zahvaljujući dugogodišnjem druženju sa Fridom Đanini, bivšom kreativnom direktorkom italijanske kuće, imala je privilegiju da se specijalno za nju prave modeli sa printovima konja koje obožava. Ova uspešna sinergija učinila je da Šarlota postane i zvezda nekoliko popularnih Gucci kampanja.

Kraljica Leticija – Savršeno profesionalno

Felipe Varela oblači špansku kraljicu još od dana njenog venčanja, a haljinu sa njegovim potpisom nosila je i pre dve godine na krunisanju. Oštro oko poznatog dizajnera odlično je procenilo sitnu figuru i jedinstveni stil bivše novinarke, koja najviše voli jednostavne i elegantne modele, kako za svakodnevne poslovne varijante, tako i za svečane prijeme i ceremonije.

Kraljica Ranija – I istok i zapad

Šik na persijski način – tako bi se mogao opisati stil jordanske kraljice Ranije, jedne od najbolje obučenih žena Bliskog Istoka. Najčešće sarađuje sa Elijem Saabom, kreatorom libanskog porekla, koji u svoje modele unosi duh tradicije tog podneblja, ali na savremen način koji se svima dopada. Ranija je nosila njegove haljine na najvažnijim događajima u svojoj zemlji, a jedan od njih bilo je krunisanje.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/gettyimages/cover images
Tagovi: fashion moda