Lizalice od meda i đumbira

Lizalice od meda i đumbira

Autor: | 25/09/2016

0


Ove lizalice su napravljene sa đumbirom koji je super za stomak, otklanja sve vrste mučnine i meni je u par navrata baš pomogao.

Negde sam čula za fantastičnu ideju za lizalice od đumbira za trudnice koje im pomažu sa jutarnjim mučninama.

Ovo je takođe super varijanta za dijetalno zaslađivanje.

Kombinacija meda i đumbira ubrzava metabolizam i pospešuje gubljenje kilograma. Ok, nije čokoladna torta, ali je slatko i lepo:

Sastojci za 15ak lizalica

1 šolja meda
5 kašičica đumbira u prahu (količina može da varira po ukusu)

Pripremite papir za pečenje i štapiće za lizalice. Ja ih nisam imala pa sam koristila one za ražnjiće kojima sam odlomila špicasti vrh.

Sipajte med u posudu sa duplim dnom (ako nemate može i obična samo morate sporije i pažljivije da zagrevate med kako ne bi igoreo) i zagrevajte ga na srednjoj temperaturi do ključanja.

Kada provri smanjite temperaturu i ostavite ga ta ključa nekih 10ak minuta, dok ne dostigne temperaturu od 150 stepeni.

Ako nemate termometar za kuvanje, znaćete da je vreme da skinete med sa vatre ako kada ubacite malu količinu meda u čašu sa ledenom vodom med postane lomljiv. Ako i dalje može da se razvlači i oblikuje potrebno je da kuvate još malo.

Kada dostignete željenu temperaturu sklonite med sa vatre i umešajte đumbir. Lagano prelivajte smesu preko pripremljenih štapića u željenom obliku i onda sačekajte da se lizalice ohlade. Kako bi se manje lepile ja sam ih 'pobrašnila' sa još malo đumbira u prahu.

Ako vam se ne dopadaju oblici koje ste dobili, jer ipak je ovo vrlo pipav i nepredvidiv proces ako nemate kalupe, dok je smesa još topla uzmite je u ruke i oblikujte u kuglice u koje ćete naknadno staviti štapiće, ili ih jednostavno uvijati ko bombonice.

Predlog da ovo radite koristeći tanke gumene rukavice.

hellomagazin.rs gopiandspice.blogspot.rs
Tagovi: recepti

Najnovije vesti