Trostruko čokoladni kapkejk sa slanim perecama

Trostruko čokoladni kapkejk sa slanim perecama

Autor: | 24/09/2016

0


Sastojci: za 12 komada

Za mafine:

60 gr tamne čokolade

125 gr putera
1/2 šolje kakaa
3/4 šolje glatkog brašna
1/2 šolje šećera
2 jaja
1 kašičica vanilin ekstrakta
prstohvat soli
1 šolja jogurta
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo

Za krem:

250 ml slatke pavlake
250 gr tamne čokolade
3 kašike meda
50 gr putera
slane perece za posipanje

Prvo napravite krem, jer njemu treba par sati u frižideru da se stvrdne.

Zagrejte slatku pavlaku sa medom do ključanja povremeno mešajući. Kada provri skinite sa vatre i dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i puter. Kada se čokolada skroz istopi prebacite u frižider na pola do 2-3 sata, kolko mu bude bilo potrebno da se stegne dovoljno za nanošenje.

Predlažem da ne pravite dan unapred jer ako bude stajao previše u frižideru, čokoladni ganaš će se previše stvrdnuti i izgubiti sjaj.

Otopite puter na slaboj vatri, sklonite sa šporeta pa dodajte čokoladu izlomljenu na što sitnije delove, ako vas ne mrzi, najbolje izrendanu. Povremeno mešajući sačekajte da se čokolada otopi pa dodajte kakao.

U drugoj posudi mikserom umutite jaja, vanilu i šećer dok se ne napravi penasta smesa u kojoj šećer više ne krcka, već se rastopio. Pripremite veću posudu u kojoj ćete praviti testo, pa tu prespite smesu sa čokoladom i lagano dodajte, deo po deo i stalno mešajući smesu sa jajima. U odvojenu posudu prosejte brašno, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo pa naizmenično sipajte deo ove smese i deo jogurta u smesu sa čokoladom dok ih ne istrošite.

Pripremite pleh za mafine i poređajte u njega papirnate korpice. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Punite korpice smesom tako da je 1/3 ostane prazna. Pecite 20ak minuta.

Mafini su gotovi kada kroz centar zabodete čačkalicu i ona izađe čista. Izvadite iz rerne i ostavite da se dobro ohlade.

Ukrastite čokoladnim prelivom i pospite drobljenim ili celim perecama i uživajte.

hellomagazin.rs gopiandspice.blogspot.rs
Tagovi: recepti

Najnovije vesti