Dragan Stojković Piksi: Rođenje unuke Indije Rouz je ostvarenje najlepšeg sna

Dragan Stojković Piksi: Rođenje unuke Indije Rouz je ostvarenje najlepšeg sna

Autor: | 19/09/2016

0

 

Proslavljeni as jugoslovenskog fudbala i peta "Zvezdina" zvezda Dragan Stojković Piksi nedavno je imao najlepši povod za slavlje, jer mu je mlađa kćerka Anja podarila unuku. Devojčica, kojoj su roditelji dali ime India Rouz, došla je na svet 2. septembra na Floridi. Tog dana uz ponosnu majku bila je čitava njena porodica, kao i porodica njenog verenika, profesionalnog vozača Huga Valentea. Nažalost, zbog poslovnih obaveza srećni otac nije mogao da bude uz buduću suprugu u trenutku rođenja njihove naslednice jer je boravio u Japanu, ali to nije umanjilo sreću i slavlje porodica Stojković i Valente. Hugo se već posle nekoliko dana pridružio svojim najbližima u Americi, gde je, uvek kada su mu obaveze dozvoljavale, boravio tokom Anjine trudnoće.

- Moja ćerka porodila se u Vest Palm Biču na Floridi, gde je provela poslednje mesece blagoslovenog stanja. Za takav korak odlučila se jer u tom gradu imamo porodičnu kuću, osim toga i klima je odlična, tako da je u potpunosti mogla da uživa u trudnoći. India Rouz rođena je u bolnici "Good Sameritan", a pošto je došla na svet samo dva dana posle mog rođendana, ona mi je najlepši rođendanski dar do sada - kaže supruga proslavljenog fudbalera Snežana Stojković, čija je kćerka neposredno nakon organizacije bejbi-šauera u ekskluzivnom "Arts Clubu" u Londonu otišla u Sjedinjene Države, gde je sačekala porođaj, a u skladu sa obavezama društvo su joj pravili i ostali članovi porodice.

Mada rad u profesionalnom sportu često podrazumeva da ne možete da budete uz svoje najbliže u nekim važnim trenucima, nekadašnji neprikosnoveni fudbalski as, a danas jedan od najcenjenijih svetskih trenera, uspeo je da izdvoji nekoliko dana i da bude na Floridi tokom porođaja svoje kćerke. Poznat po svojoj privrženosti porodici, od koje se retko odvaja, Piksi je i ovog puta iz Kine, gde je trenutno angažovan kao trener prvoligaša "Gvandžo", doputovao u Ameriku i proveo nekoliko dana sa svojom unukom.

- Presrećan sam i ponosan što mi je Anja podarila nešto zaista posebno. Rođenje unuke i prvi zagrljaj sa njom ne može se opisati, već to mora da se doživi. Srećom, ja sam taj trenutak doživeo i sada uživam kao najsrećniji deka na svetu. India Rouz je za mene san koji se desio - iskren je Dragan.

- Članovi Hugove porodice takođe su bili sa nama i svi zajedno proslavili smo rođenje Indije Rouz. Nažalost, Hugo je bio u Japanu u trenutku kada se beba rodila i bio je vrlo tužan što nije i on mogao da bude uz Anju.

Uz Piksijevu srednju kćerku na porođaju su bile njena starija sestra Andrea, kao i mama Snežana, za koje je trenutak rođenja novog člana porodice bilo posebno iskustvo koje će zauvek pamtiti.

- Starija ćerka Andrea i ja prisustvovale smo porođaju, a činjenica da smo sve vreme bile uz Anju za mene kao majku bilo je posebno iskustvo i doživela sam neopisivu emociju. Bebi sam presekla pupčanu vrpcu i toliko sam bila zbunjena u tom trenutku da sam se osećala kao da se nisam tri puta porodila - tvrdi ponosna baka.

- India Rouz je preslatka beba i definitivno je najomiljeniji član porodica Stojković i Valente. Svi se otimamo oko nje i već nas hvata panika kada se setimo da ćemo uskoro morati da se odvojimo od nje, jer će svako od nas morati da ode iz Amerike da bi nastavio da obavlja svoje obaveze.

Lepa majka odlično se snašla u novoj životnoj ulozi i veoma je posvećena detetu iako su joj članovi porodice uvek na raspolaganju kada joj je potrebna pomoć.

- Anja se odlično snašla u ulozi majke, a i pored toga što smo svi stalno oko nje i želimo da joj pomognemo u svemu, ona i sama brine o bebi, pa poslednjih dana skoro i da ne spava - otkriva Snežana.

Ona je ponosna na svoju naslednicu i zbog činjenice da je odlučila da mlada zasnuje porodicu, kao što je sama to učinila pre skoro tri decenije. Dvadesetpetogodišnja Anja naredni period planira da provede u odgajanju svoje mezimice, dok će se kasnije posvetiti i karijeri. Lepa brineta završila je studije dizajna na prestižnom britanskom koledžu "Central Saint Martins", kao i u Parizu na "Parsonsu", a sarađivala je i sa japanskim izdanjem časopisa "Vog".

 

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Privatna arhiva