Novi nivo netrpeljivosti: Stiven Spilberg i Harvi Vajnstin snimaju isti film

Novi nivo netrpeljivosti: Stiven Spilberg i Harvi Vajnstin snimaju isti film

Autor: | 18/09/2016

0

Šef kompanije The Weinstein Co. i proslavljeni reditelj, odlučili su da izađu na crtu jedan drugom i u isto vreme naprave film zasnovan na istoj priči.

Iako Stiven Spilberg radi na projektu, za temu je, već osam godina, zainteresovan i Harvi Vajnstin, tako da će ista priča dobiti dve filmske verzije u gotovo istom trenutku, mada, pretpostavljamo da priče neće biti identične, već će se, možda, bazirati na različitim periodima života iste osobe.

A priča govori o kidnapovanju Edgarda Mortare, šestogodišnjeg italijanskog dečaka, kojeg je italijanska policija otela iz jevrejske porodice, da bi on kasnije bio odgajan kao katolik. Radnja se dešava 1858. godine u Italiji.

Za ulogu Pape Pija IX u Vajnstinovoj verziji zainteresovan je Robert de Niro, dok će kod Stivena Spilberga ulogu Pape Pija IX igrati Mark Rajlans.

Baltazar Kormakur režirao bi film za The Weinstein Co. dok će Stiven Spilberg režirati isto ostvarnje preko svoje Amblin Entertainment kompanije.

Netrpeljivost između Vajnstina i Spilberga postoji još od oštre kampanje u konkurenciji za najbolji film na dodelama Oskara 1999. godine, kada je Vajnstin svojim ostvarenjem "Zaljubljeni Šekspir" pobedio Spilbergov "Spasavanje redova Rajana".

Iako su ranije radili u nekim projektima zajedno, od tog trenutka Spilberg odlučuje da dalje nastupa solo.

Snimanje filma u produkciji kompanije The Weinstein Co. počinje sledećeg januara, dok Spilberg film sprema za proleće naredne godine.

Pretpostavljamo da ćemo gledati reprizu sukoba iz 1999. gopdine, jer bi postprodukcija oba ostvarenja bila gotova taman za premijerno prikazivanje krajem godine, kada se najviše prikazuju pretendenti za nagradu Oskar.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images