Slasni čokoladni rolat

Slasni čokoladni rolat

12/09/2016

0


Sastojci

Kora:
7 jaja
10 kašika šećera
2 kašike kakaoa
3 kašike brašna
1/2 kašičice sode bikarbone

Fil:
4 jaja
100 g šećera
4 kašike brašna
300 ml mleka
2 rebra čokolade za kuvanje
250 g margarina
1 vanilin šećer

Glazura:
100 g čokolade
2 do 3 kašike ulja

Priprema

1. Rernu zagrejte na 180°C. Odvojite belanca i žumanaca i od belanaca umutite šam.
2. Žumanca umutite sa šećerom, dodajte brašno i sodu bikarbonu, pa lagano dodajte i šam u tu smesu. Sve umutite mikserom.
3. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite 20 min.
4. Još toplu koru zarolajte u vlažnu krpu, odrolajte, skinite krpu i ponovo zarolajte i ostavite da se ohladi.
Fil:
1. Mleko stavite da provri. Brašno, žumanca, šećer i vanilin šećer umutite i skuvajte u provrelom mleku da se zgusne masa.
2. Ohladite i dodajte joj iseckan margarin i sve umiksajte mikserom.
3. Podelite u 2 dela. Jedan deo ostavite žut, a u drugi deo stavite istopljenu čokoladu.
4. Koru odrolajte, namažite tanko žuti fil, pa braon fil i sve čvrsto zarolajte.
5. Ohladite ga i prelijte tamnom glazurom. Prošarajte ga sa belom glazurom.

Komentari (0)

Loading
Bojan Guliver/Thinkstock
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti

Branka Katić: Ovo što mi se desilo je dokaz koliko je život divan

Branka Katić novi je stalni član „Beogradskog dramskog pozorišta“, potvrđeno je iz kuće na Crvenom krstu. Vest da se omiljena srpska glumica, koja je svojim talentom i ulogama ispisala neke od najlepših i najautentičnijih stranica naše pozorišne i filmske istorije, vraća na ovdašnju scenu, obradovala je kako njene kolege, tako i publiku.

06/03/2021

1735 pregleda

Saznajte više