Sastojci
Kora:
7 jaja
10 kašika šećera
2 kašike kakaoa
3 kašike brašna
1/2 kašičice sode bikarbone
Fil:
100 g šećera
4 kašike brašna
300 ml mleka
2 rebra čokolade za kuvanje
250 g margarina
1 vanilin šećer
Glazura:
100 g čokolade
2 do 3 kašike ulja
Priprema
1. Rernu zagrejte na 180°C. Odvojite belanca i žumanaca i od belanaca umutite šam.
2. Žumanca umutite sa šećerom, dodajte brašno i sodu bikarbonu, pa lagano dodajte i šam u tu smesu. Sve umutite mikserom.
3. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte masu i pecite 20 min.
4. Još toplu koru zarolajte u vlažnu krpu, odrolajte, skinite krpu i ponovo zarolajte i ostavite da se ohladi.
Fil:
1. Mleko stavite da provri. Brašno, žumanca, šećer i vanilin šećer umutite i skuvajte u provrelom mleku da se zgusne masa.
2. Ohladite i dodajte joj iseckan margarin i sve umiksajte mikserom.
3. Podelite u 2 dela. Jedan deo ostavite žut, a u drugi deo stavite istopljenu čokoladu.
4. Koru odrolajte, namažite tanko žuti fil, pa braon fil i sve čvrsto zarolajte.
5. Ohladite ga i prelijte tamnom glazurom. Prošarajte ga sa belom glazurom.
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)