Maja Mandžuka: Harizma je mnogo važnija od spoljašnje lepote

Maja Mandžuka: Harizma je mnogo važnija od spoljašnje lepote

Autor: | 08/09/2016

0

Prirodan izgled i opuštenost kojim zrači neizostavni su deo imidža glumice i producentkinje Maje Mandžuke, koju ni život u Los Anđelesu, gde je odlazak kod estetskog hirurga postao uobičajeni nedeljni ritual, nije pokolebao da promeni svoje navike.

Lakoća s kojom gleda na život u potpunosti se ogleda i u načinu na koji se neguje, te umesto na fizički izgled radije stavlja akcenat na negu unutrašnje lepote i pozitivnu energiju kojom uvek zrači. Mada važi za jednu od najatraktivnijih Beograđanki, dobar izgled ne duguje skupim preparatima, već prvenstveno dobroj genetici i činjenici da se trudi da svaki dan proživi punim plućima imajući u vidu da život nema reprizu.

Spadate u osobe ležernog duha, odražava li se ta vaša lakoća življenja i na način kako se negujete?

- Da, prvenstveno vodim računa o ličnoj higijeni, što je za mene stvar kulture, sve ostalo je manje bitno. Ja sam čak osoba koja ne koristi posebne kreme za dan i noć, već imam svoju hidratantnu pomadu koju uvek stavljam - priča mandžuka za magazin HELLO!.

Kako započinjete, a kako završavate dan?

- Umivanjem, pranjem zuba i nanošenjem kreme. Ako sam tokom dana imala šminku, onda uveče pažljivo očistim lice i to je sve što radim. S obzirom na to da živim u Los Anđelesu, gde je vazduh jako suv, a sunce prilično jako, pokušavam da stvorim naviku da preko dana koristim kremu sa zaštitnim fatorom, ali ne mogu da kažem da to radim svakodnevno jer nekada jednostavno zaboravim.

 

Čime se vodite prilikom odabira preparata za negu?

Na svakih nekoliko meseci odlazim na kozmetički tretman kada mi u salonu preporuče preparate koje bi trebalo da koristim. Ja ih obavezno kupim i upotrebljavam nekoliko dana, onda završe na nekoj polici ili ih poklonim mami i sestri, a ja se vratim kremi koju već dugo koristim. Nisam osoba koja voli da se informiše o novitetima u kozmetičkoj industriji. To jednostavno nije u sferi mojih interesovanja.

Imate li običaj da na aerodromima prekraćujete vreme između letova u frišopu?

Naravno, ali tada obično tražim svoju omiljenu Raguza čokoladu, koja retko gde može da se kupi. Volim i da kupujem poklone za drage ljude, a najmanje utrošim vreme u razgledanje kozmetike za sebe.

Kakve parfeme volite?

- Kada otkrijem jednu mirisnu notu koja mi se dopadne, onda joj uglavnom dugo ostajem verna. Tako sam pre godinu dana naišla na italijanski parfem Acqua di Parma i sada samo njega koristim.

Koliko vodite računa o kosi, s obzirom na to da je plavušama najteže da vlasi održe zdravim?

- To mi ne pada previše teško jer izbegavam da feniram kosu, a ne koristim ni prese i slične aparate za frizure. Povremeno odlazim kod frizera, kada mi stavljaju pakovanja za kosu.

Imate izuzetno vitku liniju, da li se redovno rekreirate?

- To zavisi od toga gde se nalazim i koliko imam vremena za sport. Najviše volim da igram tenis, a uživam i u plivanju. Nisam tip kome prijaju odlasci u teretanu, tako da taj oblik rekreacije ne volim, a ne dopada mi se ni joga koja je, naročito u Americi, vrlo popularna. Meni je to suviše statičan sport, a ja volim dinamične stvari.

 

Kada smo kod trendova u Americi, tamo su izuzetno popularne organska ishrana i organska kozmetika. Jeste li njihov pobornik?

- Tačno je da su organski proizvodi tamo vrlo popularni, ali ja sve to uzimam s rezervom. Naravno da ima mnogo odličnih stvari među njima, ali mi je lično iskustvo pokazalo da mnogi proizvodi sa etiketom organic nemaju ukus kakav bi trebalo da ima taj prirodni proizvod, a i traje mnogo duže nego što bi realno mogao da traje. Zato više verujem u naše domaće proizvode koji mogu da se kupe na pijacama. Kada je reč o kozmetici, imam mnogo drugarica koje su se okrenule organskim preparatima i vrlo su zadovoljne, a ima i onih koje na lice stavljaju voće i povrće. Ja to još nisam probala, ali ko zna, možda se odlučim za takav korak.

Vodite li računa o ishrani?

- Ne, i to nije fraza, a svim ljudima koji me znaju dobro je poznata činjenica da sam veliki gurman. Volim da jedem kvalitetnu hranu, ali nikada nisam brojala kalorije. Jedem ono što mi organizam traži u datom trenutku, a moja najveća slabost su slatkiši. U njima najviše uživam.

Koliko je život u Los Anđelesu uticao na to da promenite vaše beauty navike?

 

- U Los Anđelesu, kao i ovde, žene mnogo vode računa o sebi i to je lepo. Prednost naših devojaka je u tome što su prirodno lepe i što imamo dobru genetiku, dok tamo vlada trend zdravog načina života. Mnogo je ljudi koji po nekoliko sati dnevno treniraju i vode računa o svakom zalogaju koji će pojesti, ali uopšte ne znaju zašto nešto jedu ili zašto rade neke vežbe, već to čine samo zato što je takav način života u modi. Meni se to preterivanje nimalo ne dopada, kao što mi se ne dopada ni današnja era vizuala kada je ljudima postalo najvažnije da fotografišu sve što im se dešava i da imaju što lepšu sliku na društvenim mrežama, iako je većina tih fotografija nerealna. Lepo je voditi računa o sebi, ali u svemu bi trebalo imati meru.

Jeste li se, usled trenda, nekada dvoumili da li da nešto promenite na sebi?

- Nisam, mada moram da priznam da je u Americi odlazak kod estetskog hirurga postao uobičajen kao što je odlazak na kafu sa prijateljima. Nemam ništa protiv da oni koji to vole urade promene na sebi, ali ja prvenstveno mislim da lepota dolazi iznutra i da je energija kojom zračimo mnogo važnija od spoljašnjosti. Lako je korigovati spoljašnje mane, ali je harizma mnogo važnija.

Kakav je vaš odnos prema starenju?

- Za meni su bore odraz šarma, naročito bore smejalice. One su pokazatelj da ste bili veseli tokom života. Mislim da nam svaka bora daje na karakteru i da može vrlo dobro da nam stoji.

 

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!/Mirko Tabašević, Hello!/Andreja Damnjanović
Tagovi: maja mandžuka

Najnovije vesti