Bijonse Nouls: Od stidljive devojčice do planetarne zvezde

Bijonse Nouls: Od stidljive devojčice do planetarne zvezde

Autor: | 04/09/2016

0

Bijonse Nouls danas slavi 35. rođendan. Ona je rođena je 4. septembra 1981. godine u Hjustonu. Njena majka Tina Bijonse bila je dizajner i stilisa, a otac, Metju Nouls, prodavac medicinsog materija i opreme.

Ime je dobila po devojačkom prezimenu svoje majke. Razlog tome je što je pod tim porodičnim imenom bilo vrlo malo muških naslednika, pa je njena majka želela da ime Bijonse na taj način zaštiti od zaborava i odumiranja. Zahvaljući planetarnoj popularnosti pevačice u potpunosti je uspela u tome.

Njeni baba i deda po majci su francuski doseljenici koji govore francuskim jezikom, koji i Bijonse tečno govori. Ima mlađu sestru Solanž koja se takođe bavi pevanjem i glumom.

Bijonse je završila osnovnu školu Sent Meru u Teksasu u kojoj je išla na časove baleta, džeza i muzike. Njen talenat za pevanje primetio je njen učitelj plesa kada je ona imala samo sedam godina.

Vladarka scene je nekada bila stidljivo dete, a na nagovor učitelja otišla je na takmičenje. Pevala je Džona Lenona "Imagine" i pobedila. Tada se njeno ime čak pojavilo u lokalnim novinama i put ka uspehu joj je bio zagarantovan. U jesen 1990. Bijonse prelazi u školu "Parker Elementary School", najpoznatiju po razvijenom muzičkom programu i otkrivanju talenata. Tamo počinje da peva u školskom horu, a nakon toga odlazi na visoku umetničku školu u Hjustonu gde usavršava svoje izvođačke i pevačke sposobnosti. U isto vreme Bijonse dve godine peva u lokalnom crkvenom horu.

Još u osnovnoj školi, Bijonse ulazi u dečiji hip-hop sastav sa Keli Rouland. Bend dobija ime "Girl's Time", a bilo je ukupno šest devojaka u njemu. Privukle su pažnju cele zemlje, pa tako R&B producent Arni Frager dolazi sa Zapadne obale da ih upozna. Šalje ih na jedno takmičenje, međutim one ne uspevaju da pobede.

Bijonsin otac 1995. godine napušta svoj tadašnji posao i postaje menadžer grupe i počinje da uvežbava devojke. Njegov odlazak s posla prepolovio je prihode porodice, a pritisak je rezultirao razilaženjem Bijonsinih roditelja. Metju je smanjio broj članova sastava na četiri i doveo novu devojku LeToju Luket. Devojke su vežbale za svoje nastupe u salonu majke Tine, koja im je pravila kostime za nastupe. Uglavnom su nastupale kao predgrupa za neke većemuzičke R&B zvezde tog vremena. Devojke su redovno odlazile na audicije raznih izdavačkih kuća, ne bi li konačno potpisale ugovor s diskografskom kućom "Elektra Records". Godine 1993. sastav uzima ime za koji svi znamo - "Destiny's Child". Usledili su nastupi po lokalnim proslavama, a nakon četiri godine nastupanja, sastav konačno krajem 1997. godine uspeva da potpiše ugovor s izdavačkom kućom "Columbia Records". Iste godine "Destiny's Child" snimaju svoj prvi značajni singl, pesmu "Killing Time", koja ulazi na saundtreku filma "Ljudi u crnom."

Sastav se raspao 2003. godine, a Bijonse je započela samostalnu karijeru, koja je sada već svima poznata.

Bijonse se udala za Džej Zija 2008. godine i sa njim ima ćerku Blu Ajvi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: bijonse