Nataša Bekvalac igra Dragu Mašin, glumci ogorčeni: Nataša je lepa žena, ali nije školovana za to!

Nataša Bekvalac igra Dragu Mašin, glumci ogorčeni: Nataša je lepa žena, ali nije školovana za to!

Autor: | 31/08/2016

0

Nataša Bekvalac dobila je ulogu Drage Mašin u mjuziklu „Tajna Crne ruke“ reditelja Ljubiše Ristića.

Pevačica će u svom pozorišnom debiju dobiti priliku da deli scenu s glumačkim veličinama Svetozarom Cvetkovićem, Radom Đuričin, Darom Džokić, Tanjom Bošković i Vlastom Velisavljevićem, koji su već igrali u ovom spektaklu krajem osamdesetih.

Angažman jedne pevačice izazvao je revolt među pojedinim glumcima, koji smatraju da Nataši nije mesto na pozorišnoj sceni, a pogotovo ne u ulozi nesrećne srpske kraljice koja je ubijena u majskom prevratu sa suprugom Aleksandrom Obrenovićem.
- To je isto kao da Boris Tadić igra Dragu Mašin. Ćutanjem jedino mogu da izrazim protest. - kaže Goran Sultanović, jedna od prvih zvezda mjuzikla i kabarea u Srbiji.

Ništa manje ogorčena nije ni profesorka na FDU Branka Pujić, koja smatra da Nataša krade mesto školovanim umetnicima.

- Postoje fakulteti koje treba glumci da završe. U Srbiji ima barem pet odličnih glumica koje bi to fantastično uradile, ali su očigledno bitna neka druga merila i kriterijumi. Nataša je lepa žena, ali nije školovana za to! Sve i da se samo slika i da se od nje ne zahteva dramski momenat, nije joj mesto u mjuziklu! - kaže glumica.

I Feđa Stojanović je opleo po pevačici iz Novog Sada:

- Iskreno, mene više ništa ne može da začudi u ovoj zemlji. Najbolje bi bilo da dođu ove s "Farme", to su veoma talentovane devojke, možda bi mogle da konkurišu Nataši. Idealna podela, bravo! - ironičan je Stojanović.

Najpoznatija glumačka Draga Mašin jeste Ljiljana Blagojević, koja je tu ulogu ostvarila u seriji "Pad dinastije Obrenović", ali je ona bila nedostupna za komentar.

Mjuzikl "Tajna crne ruke" premijerno će biti izveden 9. oktobra u Centru "Sava". Ansambl će, pored glumaca, činiti 20 balerina i jedan bik, koji će biti deo scenografije. Inače Nataša se već oprobala kao glumica u serijama "Neki novi klinci" i "Žene s Dedinja", piše Kurir.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello/arhiva