Verica Rakočević : Veljku i meni su hteli da zapale kamper ili da uđu i da nas ubiju!

Verica Rakočević : Veljku i meni su hteli da zapale kamper ili da uđu i da nas ubiju!

Autor: | 30/08/2016

0

Otkako je pre skoro tri godine uplovila u bračnu zajednicu sa umetnikom neobičnog senzibiliteta, naša poznata dizajnerka Verica Rakočević promenila je mnoge navike. Njen suprug, kompozitor Veljko Kuzmančević probudio je u njoj duboko skriveni avanturistički duh, pa danas umesto komfora radije bira nesvakidašnja iskustva. Tako je skladni bračni par ove godine krenuo na letovanje kamionetom kojim su obišli veliki deo Grčke, a posetili su i Makedoniju, a potom i Kopaonik.

- Sa pređašnjim navikama, kada je moj odmor podrazumevao samo rizort u kome imam sve pogodnosti, sa velikom rezervom prihvatila sam odlazak na more kamperom, što je, naravno, bila Veljkova ideja. Da mu ne bih zvocala, potrudio se da iznajmi luksuzni kamper, mnogo veći nego što nam je realno bilo potrebno. Na moje veliko iznenađenje, dogodilo se da sam postala zaljubljenik u ovu vrstu slobode koju pruža “odmor na točkovima” - počinje priču Verica i objašnjava da su na početku letovanja imali incident u Makedoniji, ali da im to nije pokvarilo ostatak putovanja.

- Naša prva destinacija bio je Ohrid, gde sam se našla posle pola veka i ponovo imala priliku da obiđem „Sveti Naum“. Makedonci su topli, divni i srdačni, ali, nažalost, desila nam se velika neprijatnost koja nema veze sa njima. Bili smo parkirani na obali jezera i jedva čekali jutro da gledamo izlazak sunca i pijemo kafu. Negde oko jedan posle ponoći Veljko me je probudio, stavio mi ruku na usta i rekao da su neki ljudi pored kampera. Pretrnula sam i još više me je obuzeo strah kada sam čula da nam na šiptarskom psuju srpsku majku. Najjeziviji deo razgovora bio je kada su se dogovarali da li da zapale kamper ili da uđu i da nas ubiju. Zaista sam ponosna na Veljka, koji je bio toliko priseban da je puzeći došao do volana, u sekundi razgrnuo zavesu sa šoferšajbne i upalio kamper. Nismo stajali sve dok nismo prešli grčku granicu.

Posle pretrpljenog straha, Verica i njen suprug shvatili su da neprijatnost koju su doživeli ne sme da im pokvari odmor, i već na prvoj sledećoj stanici, na Krfu, zaboravili su na sve ružno što im se dogodilo.

Šta su još radili na odmoru i da li su se susreli sa još nekim neobičnim situacijama, kao i šta Verica i Veljko planiraju u skorijoj budućnosti, pročitajte u najnovijem broju magazina Hello!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello