Tajne Ivane Španović: Kao devojčica pravila sam raznorazne gluposti

Tajne Ivane Španović: Kao devojčica pravila sam raznorazne gluposti

Autor: | 20/08/2016

0

Ivana Španović je na Olimpijskim igrama u Riju donela novu medalju za srpsku atletiku posle 60 godina. Skočila je dalje nego ikada u životu - 7,08 metara, osvojila bronzu, ali te večeri nismo mogli da je vidimo radosnu.

Ipak, dva dana kasnije, kada su se emocije malo stišale, naša najbolja atletičarka je bila pozitivna.

- Prekjuče je bilo bolno. Danas sam zahvalna - rekla je Ivana za „Alo!“.

Da nije prestupila za jedan centimentar, možda bi bila zlatna, jer taj skok iz treće serije je bio oko 7,20 metara, ali u međuvremenu, Španovićeva je shvatila da je i treće mesto veliki uspeh.

Juce je bilo bolno. Danas sam zahvalna! Hvala vam na podrsci. ?

A photo posted by Ivana Španović (@ivanaspanovic) on Aug 18, 2016 at 6:24am PDT

- Nezahvalno je biti nezadovoljan bronzanom medaljom. Ponosna sam, mada sam plakala te večeri jer je bilo previše emotivno za mene. Odmalena sam maštala da se popnem na pobedničko postolje na olimpijskim igrama, nisam imala veću želju. Svako ko je bio na olimpijskim igrama zna o čemu pričam.

"Keep your mind set, keep your hair long,oh my darlin', keep your head up, keep your heart strong".

A photo posted by Ivana Španović (@ivanaspanovic) on Aug 19, 2016 at 4:31am PDT

Kada nam je ispričala kakva je bila kao klinka, nije ni čudo što je ovako uspešna sportistkinja.
- Kao devojčica, pravila sam raznorazne gluposti, od gimnastičkih akrobacija u dvorištu do preskakanja ograde, uvek sam bila adrenalinski tip. Želja za dokazivanjem u sportu je nešto što me je uvek privlačilo. Da nemam to u sebi, ne bih danas bila ovde. Da vam otkrijem jednu tajnu - kada sam živela u kući u Zrenjaninu, mrzelo me je da idem do kapije, pa sam uvek preskakala ogradu, najčešće na rolerima, sporo mi je bilo da idem peške! Ceo život sam bila na rolerima, biciklu...

Ivana otkriva i da nema posebnu mentalnu pripremu pred skok na velikom takmičenju kao što je OI.
- Kada sam na stazi, ne dozvoljavam sebi da budem opčinjena veličinom takmičenja, niti konkurencijom. Činjenica da idem na OI je dovoljna motivacija da budem najbolje. Kada izađem na stazu, kada takmičenje počne, nemam prostora ni vremena za takvo razmišljanje - zaključila je Španovićeva.

ivana-spanovic-getty

Ivana je svetski putnik, ali retko stigne da vidi nešto od mesta koje poseti.

- Malo mi ponekad bude krivo kada ne stignem da obiđem grad u kojem se takmičim. Biće prilike da se vratim u Rio, u privatnoj varijanti. Tamo smo bili s jednim razlogom, da se takmičimo, i to je najbitnije. Biće vremena za obilazak - jasna je Ivana.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty/instagram/hello