Zoi Saldana za "Hello!": Već deset godina obilazim svemir

Zoi Saldana za "Hello!": Već deset godina obilazim svemir

Autor: | 05/08/2016

0

Sve u Holivudu proteklih dana bilo je u znaku "Zvezdanih staza". U trećem nastavku čuvene intergalaktičke franšize ponovo se srećemo sa Kapetanom Kirkom, Mister Spokom, Uhurom i ostalim junacima koji već pet decenija žive na pokretnim trakama i u popularnoj seriji. U novoj priči, čuveni spejs šatl "Enterprajz" nalazimo u bazi. Spok je u zarobljeništvu, a Kirk i njegovi verni pratioci odlučuju da vrate svoj brod i krenu na planetu Dženezis da vrate Spoka. Kris Pajn, Zahari Kvinto i Zoi Saldana ponovo čine glumački trio koji će nas voditi "zvezdanim stazama", a lepa holivudska zvezda prenosi delić atmosfere sa snimanja nastavka jednog od najpopularnijih filmskih serijala u istoriji kinematografije.

- Čini mi se da je treći deo nekako ranjiviji od prethodnih, da otkriva više osobina glavnih likova. Zaplet vrvi od dramatičnih momenata, i gledaoci će se od prvog do poslednjeg kadra pitati hoćemo li uspeti u našoj nameri, gde smo sada, da li je on živ... Ima mnogo akcije, ali i komičnih situacija – objašnjava Zoi Saldana, ekskluzivno za "Hello!".

Vaš kolega Kris Pajn rekao je da mu je rad na filmu izgledao kao da je mesecima zarobljen u podmornici. Jeste li i vi imali isti osećaj?

-Apsolutno. Ali moram priznati da je bilo veoma uzbudljivo. Producenti su dali sve od sebe kako bismo se zaista `prebacili` u drugo vreme, a i dimenziju, tako da smo već posle nekoliko dana imali osećaj da smo zaista negde u dubokom svemiru. Zahvaljujući tome, mogli smo da se potpuno uživimo i u uloge i u ambijent.

"Zvezdane staze" su kultna naučnofantastična franšiza, koja traje već pola veka. Jeste li imali priliku da upoznate i nekog od glumaca iz originalne postave?

- Da, imala sam veliku čast da pružim ruku originalnom Mister Spoku, legendarnom Leonardu Nimoju. Taj susret pamtiću dok sam živa. Posetio nas je pre nekoliko godina na snimanju prvog dela, koji je u stvari bio priča o počecima glavnih junaka. Želeo je da vidi kako je izgledao njegov Spok kada je bio mlad. Leonarda pamtim iz davnih vremena kada sam kao devojčica upijala svaki trag koji je ostavljao svemirski brod `Enterprajz`, a `Zvezdane staze` bile su mi jedan od omiljenih filmova. Sad imam i jedinstvenu priliku da učestvujem u obeležavanju njihovog pedesetog rođendana.


Očigledno je da volite ovaj žanr, s obzirom na to da smo vas gledali i u blokbasteru "Avatar".

- Posle rada na `Zvezdanim stazama` vratila sam se snimanju četvrtog nastavka `Avatara`. Da, volim naučnu fantastiku. Uvek me je privlačilo nepoznato, a zanimam se i za naučna dostignuća, tako da se osećam veoma prijatno u ovom filmskom ambijentu. Mada, ne bih imala ništa protiv da malo igram i likove koji su sa Zemlje, budući da već deset godina obilazim svemir i putujem s planete na planetu. Šalim se. Zaista uživam u ovome što radim.

Reklo bi se da uživate i u akcionim scenama?

- Uvek. U ovom nastavku nemam toliko akcije i zahvalan sam scenaristi Sajmonu Pegu što je uzeo u obzir činjenicu da sam šest meseci pre početka snimanja postala majka dvojice dečaka. Takođe, cela ekipa mi je izlazila u susret kada su mi zbog dece bile potrebne pauze. Ovo mi je prva uloga posle porođaja, i bila sam veoma srećna što sam se vratila tim divnim ljudima s kojima sam i ranije delila dobro i zlo i u čijem društvu mi je prijatno.

Treće "Zvezdane staze" ovog milenijuma dobile su novog reditelja, budući da je Džej Džej Abrams prepustio palicu Džastinu Linu. Jeste li imali utisak da se nešto drastično promenilo?

- Nedostajao nam je Džej Džej, jer smo navikli na njega. No, oseća se njegovo prisustvo i u ovom nastavku. I sa Džastinom smo brzo našli zajednički jezik, otkrili neke nove dimenzije... Napravili smo zaista sjajan film.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/splash/Twitter
Tagovi: zoi saldana

Pročitajte još