Sve je spremno za Nišvil

Sve je spremno za Nišvil

Autor: | 05/08/2016

0


Džez festival "Nišvil" održaće se na niškoj Tvrđavi od 11. do 14. avgusta, a nastupiće 660 muzičara, najavio je direktor festivala Ivan Blagojević.

On je rekao da će na 11 bina biti 110 koncerata stranih i domaćih izvođača.

Festival, koji se ove godine odvija pod sloganom "Ka novim koridorima", aludirajući na osvajanje novih koridora Niške tvrđave će otvoriti grupa "Naisblu" (Naissblue), a završiće se nastupom Rubikons benda Marka Markovića .

Nišvil svoje novo izdanje dočekuje kao jedan od top 10 džez festivala u Evropi po oceni "Gardijana", što dovodi i prve posetioce iz Londona.

Zvezda prve večeri svakako je američki gitarista italijanskog porekla Al Di Meola.

Nišvil" će samo u glavnom programu ugostiti 25 bendova, a publiku očekuju Sajrus Česnat, Baster Vilijams i Leni Vajt (SAD), Soveto Kinč (Velika Britanija), Oleg Kirijev i "Orlan" bend (Rusija), "Džezotek densers" (Velika Britanija), Bil Evans Band (SAD), "Šakatak" (Velika Britanija), "Tango and džez kvartet" (Argentina), Džos Stoun (Velika Britanija), "Juri Honing kvartet" (Holandija), "Remi Panošian Trio" (Francuska)...

Prvi put na "Nišvilu" će koncert održati Bilja Krstić i ansambl "Bistrik", koji će u godini jubileja - 15 godina "Bistrika" i 40 godina umetničke karijere Krstićeve, predstaviti novi album "Svod".

Nišvil džez festival će 12. avgusta u 16 sati prirediti dva bluz koncerta u niškom Kazneno-popravnom zavodu.

Nastupiće niški Beni Brikmen Bend i bugarski sastav Poduene Bluz Bend, koji prethodne večeri nastupa u glavnom programu festivala.

Prošle godine Nišvil je posetilo oko 150.000 ljudi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Asja Nikolić

Pročitajte još