Dragana Džajić: Osećaj za stil nasledila sam od majke

Dragana Džajić: Osećaj za stil nasledila sam od majke

Autor: | 05/08/2016

0

Kao kćerka fudbalske legende, lepa manekenka Dragana Džajić još od tinejdžerskih dana bila je u centru medijske pažnje, zbog čega je često osećala veliki pritisak i opterećenje. U želji da pronađe mir i da nastavi školovanje, životni put ju je pre četiri godine odveo u Monako, gde je završila master studije u oblasti hotelijerstva, a potom se zaposlila u kompaniji Zepter International. Paralelno sa uspešnom karijerom dvadesetpetogodišnja Beograđanka nije zapostavila ni posao modela, pa je nastavila da rado sarađuje sa najvećim dizajnerima današnjice, kao što su Karl Lagerfeld ili Melisa Odabaš, sa kojima je s vremenom postala i prijateljica. Kćerka fudbalske legende tvrdi da ju je upravo otac naučio da, bez obzira na poraze, uvek mora da ide napred i da zahvaljujući njegovim savetima nikada ne pokazuje slabosti.

Više od četiri godine živite u Monaku, koji su bili glavni razlozi da se preselite tamo?

- Kada sam završila fakultet, shvatila sam da želim da se još usavršavam i odlučila sam da to bude u Monaku, jer je tamo jedan od najboljih univerziteta u oblasti hotelijerstva. Prvo sam želela da odem u Pariz, ali sam ubrzo shvatila da je Monte Karlo mnogo lepši grad, sa boljom klimom i srdačnijim ljudima. Tokom master studija mnogo sam zavolela Monako, pa sam odlučila da tamo ostanem. U Monaku sam pronašla svoj mir i uživam, dok sam poslednjih godina u Beogradu bila pod pritiskom medija i nije mi više prijalo da se stalno piše o meni, o tome gde se krećem ili sa kim izlazim, a da ne pričam o tome da su me spajali sa svim muškarcima sa kojima izađem na piće.

Zašto ste izabrali da se usavršavate u oblasti hotelijerstva?

- Zato što još od detinjstva volim hotele. Sećam se da sam uvek, kada smo išli na porodične odmore i kada bi mama i tata odlučili da sa prijateljima iznajme kuću, negodovala, dok sam se jako radovala odlascima u hotele. Osim toga, osoba sam koja izuzetno primećuje detalje, naročito u prostorijama, što sam nasledila od majke. Zato mislim da sam napravila pravi izbor.

Jeste li se uozbiljili od kada imate stalan posao?

- Kada je reč o poslu, veliki sam profesionalac i uvek ispunim sve što se očekuje od mene, a trudim se da pružim i više od očekivanog. Međutim, ja sam u duši i dalje dete koje želi da poraste, ali mu ne polazi za rukom. Mislim da će tako biti čitavog života. Uživam u svom svetu, što ponekad izluđuje ljude u mojoj okolini jer sam povučena i prilično neodlučna. Međutim, kada me ljudi bolje upoznaju imaju razumevanja, jer znaju da sve greške koje pravim ne činim iz loše namere, već zato što sam u suštini i dalje dete.

Radite li i dalje kao model?

- Radim, ali znatno manje nego ranije. Zapravo, sada sam stavila akcenat na kvalitet, pa radim samo sa velikim dizajnerima, dok sam ranije prihvatala različite poslove. Upravo za vreme `Formule 1` u Monaku se održava i prestižna modna manifestacija Amber Lounge, na kojoj godinama učestvujem, a ove godine radila sam revije Osmana i Melise Odabaš za kupaće kostime. Imala sam priliku da radim sa sjajnim dizajnerima i da se uverim da što su dizajneri uspešniji, to su lakši za saradnju i bolji prema modelima. Mnogi od njih postali su mi prijatelji, pa me zovu da radimo kad god su u Monaku ili bilo gde u Francuskoj.

Sa kojim dizajnerima ste u kontaktu?

- Osim Melise Odabaš i Osmana, u kontaktu sam i sa Karlom Lagerfeldom i Džulijanom Mekdonaldom.

Volite li posao modela ili se polako pripremate da se odreknete tog dela vaše karijere?

- Dete u meni uživa u tom poslu. Sve to mi je i dalje interesantno i uzbudljivo tako da još ne planiram da se povlačim. Volim i da se fotografišem i da radim revije.

Kad je reč o fotografisanju, vaše odevne kombinacije sa Instagrama često se prenose u medijima, koliko vodite računa o odevanju?

- Moram da priznam da nikada nisam podelila nijednu fotografiju na Instagramu zato što mi se svidela odevna kombinacija u kojoj sam tada, već isključivo postavljam fotografije na kojima sam sebi lepa. Primetila sam da sve više devojaka voli lepo da se obuče samo da bi svoje odevne kombinacije fotografisali za Instagram, što jako volim da vidim, jer na taj način i sama često pronađem ideju za svoj stajling. Međutim, ja nisam jedna od njih, ali mi je svakako drago da se moj stil odevanja dopada devojkama i uvek pokušavam da im izađem u susret kada me pitaju gde sam nešto kupila.

Reklo bi se da baš volite modu.

- Kao svaka žena volim lepo da se lepo obučem, a osećaj za stil nasledila sam od majke koja nikada ne pravi greške u odevanju. I mene i sestru je od malih nogu oblačila vrlo lepo i stvorila nam naviku da uvek budemo uredne i doterane adekvatno prilici. Tako da, vodim računa o svom odevanju, ali ne spadam u devojke kojima je bitno da svaki komad odeće bude iz poslednjih kolekcija.

Kako se oblače žene u Monaku i da li je život u tom gradu uticao i na vaš stil?

- Proputovala sam skoro ceo svet, ali smatram da su žene u Monaku najlepše obučene. Imaju prefinjen stil, koji je baš po mom ukusu. Naročito su dobro stilizovane starije dame na kojima je sve besprekorno. Kod nas se često lepo izjednačava sa vulgarnim, dok kod njih postoji jasna granica. Žene su vrlo uredne, čiste, sa negovanim licem i kosom, a odeća koju nose je prefinjena. Iako istovremeno pokazuju i svoj seksepil, to je vrlo odmereno. Nadam se da je život tamo uticao i na moj stil odevanja, jer i sama volim da se obučem smerno, a da pri tom ne skrivam svoje ženske atribute.

Kakav je šoping u Monaku?

- Odličan, ali i veoma skup, pa nije čest. Tamo stiže odeća iz poslednjih kolekcija prestižnih dizajnerskih kuća koju žene brzo kupuju, jer imaju odličan standard. Oni vole da budu obučeni po poslednjoj modi.

Iako ste često u medijima izgleda da dobro čuvate privatnost?

- Trudim se da intimu sačuvam za sebe, ali to ne znači da ne umem da volim i da nisam posvećena u vezi. Veoma sam predana kada sam zaljubljena, ali nemam potrebu da to delim sa celim svetom.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević