Pravilnom negom do mladalačkog lica: Ovo su najvažniji aspekti antiejdž rituala

Pravilnom negom do mladalačkog lica: Ovo su najvažniji aspekti antiejdž rituala

Autor: | 01/08/2016

0

Pravilna nega lica podrazumeva određene kozmetičke rituale koji mogu da obezbede dugotrajan mladalački izgled, pa danas imate šansu da izgledate perfektno bez botoksa i drugih invazivnih tretmana.

Početak antiejdžing nege lica ne vezuje se za godine starosti, već za stanje kože. Izloženi smo štetnim agensima iz vazduha, UV zračenju, stresu i sve to izaziva pojavu sitnih linija i bora na koži. Takođe, često primećujemo s jeseni hiperpigmentacije, a još češće gubitak blistavog sjaja lica.

Kada se razmišlja o antiejdžing nezi, postoje tri aspekta na koja prvo pomislimo: čišćenje, hidratacija i zaštita od sunca. Čak i ovaj poslednji faktor, iako je važan, često zaboravljamo.

Po mnogim dermatolozima, primena piling maski za lice najvažniji je aspekt antiejdžinga. Moto bolje od botoksa usvojen je kao opis piling preparata u kozmetičkim salonima širom sveta.

Piling lica omogućava blistav izgled kože jer pomaže prirodni proces perutanja (uklanjanja izumrlih ćelija). Osim antiejdžing efekta, redovan piling lica prevenira nastanak akni, manje proširenih pora i omekšava kožu. Imajte u vidu da i nepravilan – isuviše grub piling – neće biti od pomoći, nego naprotiv može da izazove neželjena dejstva.

Kvalitetan piling lica, proizvodima koji sadrže odgovarajuće aktivne supstance, napravljenim odgovarajućom tehnologijom, ima mnogobrojne pozitivne efekte: podmlađuje, prosvetljava i ujednačava ten, uklanja pegice, fleke i druge hiperpigmentacije.

Pomaže u čišćenju i sužavanju pora na licu. Posle primene odgovarajuće piling maske, lice zrači: blistav ten i jedinstven osećaj svežine i čistoće potpuno će pripremiti vašu kožu da primi sve blagodeti adekvatne nege.

Ukoliko maska sadrži još i etarska ulja i druge aktivne principe, aromatičan miris u toku tretmana delovaće na sva čula, pa time i na raspoloženje.

 

U današnje vreme sve žene žele instant efekat. Pravi proizvod odlikuje se time što primena ne iziskuje suviše vremena, a efekat je trenutan: brz i jasno vidljiv. Efekat nove kože često je zahtev modernih žena.

Savršena maska za lice treba da sadrži hemijske agense (glikolna kiselina) koji rade hemijski piling – uklanjaju izumrle ćelije sa kože i lice ostaje meko i zdravo.

Dodatno, postoje i enzimski agensi (na primer, enzimi papaje) koji potpomažu piling efekat glikolne kiseline. Neke maske sadrže i čestice koje mehanički uklanjaju izumrle ćelije. Veoma je važno da one ne iritiraju kožu i da nisu previše agresivne.

Piling maska deluje na licu pet do deset minuta. Poželjno je da sadrži i negujuće aktivne supstance koje se istovremeno upijaju u kožu i dvostruko deluju: s jedne strane, obezbeđuju hidrataciju i ishranu, a s druge, dostavljaju supstance sa antiejdžing efektom kroz čiste i otvorene pore.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/thinkstock
Tagovi: lepota lepta piling