Gde letuju krunisane glave

Gde letuju krunisane glave

Autor: | 24/07/2016

0


Pripadnici kraljevskih porodica po pravilu žive u dvorcima, okruženi velikim luksuzom.

No imaju i protokolarne obaveze koje im oduzimaju mnogo vremena, pa tako leti ima je potreban odmor kao i svim ostalim ljudima.

No za razliku od običnih smrtnika, oni svoja letovanja provode na ovim ekskluzivnim lokacijama.


Kraljevski letnjikovac

Britanska kraljica Elizabeta II avgust i septembar provodi u porodičnom letnjikovcu u Škotskoj. Reč je o dvorcu Balmoral u mestu Royal Deeside koji je izgrađen sredinom 19. veka za kraljicu Viktoriju. Imanje obuhvata 20 hiljada hektara najraznovrsnije vegetacije, jezero i šume te je sastavni deo rezervata prirode.


Vila s pogledom na more

Španski kralj Filip i kraljica Leticija svake godine sa svojim kćerkama tradicionalno odlaze u palatu Marivent u Palma de Mallorci.

Na najvećem španskom ostrvu u Sredozemnom moru porodica uživa u klasičnim letnim aktivnostima, a kralj voli jedrenje. Prošle godine viđen je kako upravlja brodom Aifos koji pripada španskoj mornarici.


Vinska meka

Za razliku od brojnih kraljevskih porodica koje letuju na teritoriji vlastite države, danska kraljica Margareta II i princ Henrik obično se upućuju u svoj dvorac u jugozapadnoj Francuskoj. Chateau de Cayx nalazi se u poznatoj vinskoj regiji, a kraljica zna da luta lokalnim pijacama bez prevelikog obezbeđenja. Za razliku od njih krunska prineza Marija, ume da ode i u sunčanu Maljorku.


Mediteranski đir

Jordanski kralj Abdulah i kraljica Ranija nemaju stalnu letnju rezidenciju. Sa svoje četvoro dece najčešće privatnom jahtom obilaze mediteranske zemlje, poput Italije i Francuske, a posebno im je draga Sardinija. Jahta je opremljena sa svim potrebnim sitnicama uključujući i džakuzi, teretanu te igraonicu za decu, a može da primiti 30 putnika i isto toliko posluge.

Egzotika na azijski način

Butanski kralj Džigme Kesar Namgiel Vangčuk i njegova kraljica Džetsun Pema privlače mnogo pažnje, a posebno nakon spektakularnog venčanja 2011. godine. Iako ne ističu gde letuju, oni zajedno putuju na sve protokolarne dužnosti diljem Azije, a obično to čine u visokom stilu.

Za potrebe medenog meseca porvedenog u Indiji, kraljevski par je putovao u privatnom vagonu luksuznog voza koje je preuređen poput najudobnijeg apartmana sa spavaćom i dnevnom sobom, kao i potpuno uređenom kuhinjom i kupatilom.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty, Thinkstockphotos