Slavni režiser poručio: Pokemon Go nije šala, to je invazija

Slavni režiser poručio: Pokemon Go nije šala, to je invazija

Autor: | 23/07/2016

0


Reditelj Oliver Stoun ocenio je popularnu igru Pokemon Go kao “novi nivo invazije na privatnost” koja bi mogla da dovede do “totalitarizma”.

Stoun je izrazio svoju zabrinutost tokom promocije njegovon novog filma o uzbunjivaču Edvardu Snoudenu u Komik Konu u San Dijegu.

Upitan o bezbednosnoj pouzdanosti Pokemon Go, Stoun je izjavio da kompanije sprovode “kapitalizam nadzora”, prateći ponašanje ljudi.

Prema magazinu Time, reditelj je rekao:

- To nije smešno. Ovo što se događa je na nivou invazije. Profit je ogroman za kompanije poput Google-a. Oni su investirali ogroman novac u prikupljanje podataka o tome šta vi kupujete, kakvi ste, kako se ponašate. To je ono što neki ljudi nazivaju kapitalizmom nadzora. Vidite novu vrstu, iskreno, robotskog društva. To je ono što zovu totalitarizmom.

Pokemon Go, koji može besplatno da se preuzima, već je kritikovan zbog činjenice da pristupa kompletnom Google nalogu korisnika, uključujući i mejl i šifre.

Proizvođač aplikacije Niantic insistira da je potez nenameran i uverava korisnike da ne prikuplja nikakve naročite podatke o njima.

Premijera Stounovog filma “Snowden” u kom ulogu uzbunjivača igra Džozef Gordon Levit, zakazana je za 16. septembar.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty, Printscreen

Pročitajte još

Najnovije vesti