Nemanja Radulović: Meni je muzika ljubav, nikad posao

Nemanja Radulović: Meni je muzika ljubav, nikad posao

Autor: | 19/07/2016

0

Za Nemanju Radulovića muzika je ljubav, kaže da nikad ne razmišlja o njoj kao o poslu, tvrdi da mu je koncert u Studentskom parku bio jedan od najznačajnijih momenata u životu i raduje se novom nastupu pred beogradskom publikom početkom septembra.


Mladi i već proslavljeni violinista bio je gost na festivalu ruske muzike "Boljšoj" na Mokroj Gori. Bio je gost, njegov je koncert zatvorio festival, ali bio je i učitelj mladim muzičarima koji su ove godine odabrani kao učesnici festivala, koji je pre četiri godine pokrenuo reditelj Emir Kusturica.

Radulović kaže da je prvi put bio na Mokroj Gori na filmskom festivalu, a da na muzički festival voli da dođe jer je to zanimljiva razmena iskustava između mladih i onih već afirmisanih muzičara, između koncerata i takmičenja...

- Uživanje je kako ti mladi donose neku svežinu u naš zanat, u našu ljubav, a s druge strane iskusni muzičari mogu da podele nešto drugo s njima, i to je jako lepo i unikatno - kaže Radulović u izjavi Tanjugu.

Na pitanje da li mu je muzika i dalje ljubav ili sve više postaje zanat kaže:

- Tražio sam reč pa sam rekao zanat, meni je to ljubav i nikad ne pomislim da mi je to posao. Imam tu sreću da sam okružen divnim ljudima, mislim na sve saradnike, ne samo na Dabl Sens. To je toliko vredno što mi imamo i jedni drugima dajemo energiju, mi smo jako srećni i bogati.

Na pitanje ima li neko od mladih ljudi kojima je na Mokroj Gori držao masterklas šansu da se pridruži njegovom timu, Radulović kaže da se tome nada.

- Videli ste, tu je bilo pet sasvim različitih mladih ljudi, svako sa svojim problemima koje smo pokušali da rešimo, i ako time bar dobiju neku injekciju koja će im značiti nešto, zašto da ne - poručuje slavni violonista.

Dodaje da i sam svoje probleme uglavnom rešava muzikom, čak i kad se iznervira, kako kaže, skloni se sa strane i vežba i svira samo za sebe... " i bolje mi je već posle 15 minuta".

U Beogradu ćemo ga videti početkom septembra na koncertu s Beogradskom filharmonijom, a na pitanje planira li, nakon neverovatnog uspeha koncerta u Studentskom parku, koncert u nekom drugom neobičnom prostoru, kaže "zašto da ne".

- Muzika nema granica i treba da sviramo svuda, i u studentskom parku - meni je to bio definitivno jedan od najvažnijih momenata u životu.

A na pitanje koju muziku sluša osim one koju svira odgovara:

- Muziku, ne delim je po žanrovima.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/getty

Najnovije vesti