Beč na leto je savršen za školarce

Beč na leto je savršen za školarce

Autor: | 12/07/2016

0


Beč je savršen grad za decu, jer tokom školskog raspusta mališani mogu da uživaju u velikom broju zanimljivih i besplatnih radionica koje organizuju muzeji u Beču.

Spremanje slatkiša, pravljenje čuvene snežne kugle, igra memorije, građenje hotela za insekte, fotografsko ili muzičko putovanje kroz Beč - sve to i još mnogo više očekuje mlade posetioce muzeja za vreme letnjeg raspusta.

Najzanimljivija radionica sprema se u "Mocartovoj kući" za 14. jul i 18. avgust, kada će deca učiti da prave "mocart kugle". Takođe, naučiće da plešu, saznaće ko je bio muzički genije Mocart i sami će prikazati kako je, po njihovoj zamisli, izgledala svakodnevica muzičkog genija i kako je živeo u Beču. Deca će čuti i kakve veze imaju Mocart kugle sa čuvenim kompozitorom.


Ko ne može tada da se zatekne u Beču, čitavog jula i avgusta, svake srede i subote od 14 časova i nedeljom od 10 i 14 časova, može da povede dete na muzičku razglednicu. Program se odvija u pratnji vodiča koji ga je prilagodio deci. Obilazeći muzej zvuka, deca se informišu o uzbudljivoj istoriji iz sveta muzike i kroz igru uče muzičke fenomene i upoznaju kompozitore klasične muzike.

U dizajnerskoj radionici u Jevrejskom muzeju deca će se tokom leta baviti dizajniranjem sopstvenih suvenira kao što je, na primer, snežna kugla. Mališani koji vole fotografiju treba da se prijave za radionicu u muzeju "Kunst Haus".

Pored radionica, tu je i najstariji zoo-vrt u Evropi u kojem živi krdo slonova, jato ružičastih flamingosa, nosorog, pande, koale...

Zoo-vrt je u Šenbrunu, gde se u posebnom krilu nalazi dečji muzej u kojem mališani mogu da vide kako su živeli prinčevi i princeze, ali i da se oblače kao oni! Sa kartom koja se kupuje u muzeju, ulaz u zoo-vrt je besplatan.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Thinkstockphotos
Tagovi: bec putovanja