Velike zvezde koje je droga odvela u smrt

Velike zvezde koje je droga odvela u smrt

Autor: | 09/07/2016

0

Imali su sve, zar ne? Zdravlje, lepotu, talenat, popularnost, bogatstvo... Ali, sve su to bacili u vetar jer nisu imali snage da kažu “ne” nadmoćnijim porocima, a posebno onom najgorem – drogi. Velika opasnost današnjice uništila im je sjajne karijere, a nekima je, kao što znamo, okončala i život.


Međutim, u svetu bogatih i slavnih eksperimentisanje sa narkoticima više je pravilo nego izuzetak. Dok se oni pametniji klone droge, znajući šta bi moglo da ih snađe, mnogo njih poklekne u toj borbi, pa uskoro sve drugo prestaje da im bude važno, čak i najbliži ljudi.

Vitni Hjuston


Vitni Hjuston, jedna od najboljih i najuspešnijih muzičkih zvezda svih vremena. Ceo svet je uspevala da usreći svojim božanstvenim glasom. Tužno je što je samoj sebi bila najveći neprijatelj. Droga joj je najpre uništila blistavu karijeru, a naposletku odvela u smrt i nju i njenu kćerku Bobi Kristinu. Glavni krivac za nesrećnu sudbinu slavne pevačice po svemu sudeći je Bobi Braun, za kojeg se udala 1992. godine. Tada su počeli svi njeni problemi. Bliski prijatelji tvrde da je pop divu upravo suprug uveo u svet poroka i da se to dogodilo mnogo pre nego što je svet saznao s kakvim se nevoljama svakodnevno suočavala. Kada je, konačno, priznala da koristi skupe droge i da je krek, kako je rekla u emisiji Dajane Sojer, za nju bio previš jeftin, malo ko se iznenadio. Rehabilitacije nisu urodile plodom. Lepa Vitni, superzvezda iza koje su ostali neponovljivi hitovi, preminula je u februaru 2012. godine, pošto je u sebe unela smrtonosnu mešavinu narkotika, jakih lekova i alkohola. Život je završila pod vodom, u kadi u hotelu na Beverli Hilsu.

Dženis Džoplin


“Radije bih živela deset hiperludih godina, nego doživela sedamdesetu sedeći u fotelji ispred televizora", rekla je neprežaljena kraljica bluza Dženis Džoplin, sinonim raskalošnog rokerskog hedonizma. Psihoaktivne droge počela je da koristi još kao tinejdžerka, a pred roditeljima, kasnije i pred publikom, uvek je nosila košulje dugih rukava kako se na njenim venama ne bi videli tragovi igli. Iako je bila toliko talentovana da je još za života ušla u legendu, Dženis je bila veoma depresivna i nesrećna, a lek za takvo stanje i duševne bolove nalazila je u heroinu. Samo nekoliko dana nakon što je snimila poslednju pesmu – veliki hit “Mercedes Benz”, oktobra 1970. godine, pronađena je mrtva na podu jednog jeftinog hotela u Los Anđelesu.

Britani Marfi


Iako mnogi tvrde da smrt mlade glumice nije bila slučajna i da je mesecima pre toga bila trovana, ceo Holivud znao je da se Britani Marfi lečila od narkomanije i da su je ubili jaki lekovi koje je uzimala posle rehabilitacije. Kao zvaničan uzrok smrti navode se upala pluća i anemija, kombinacija antidepresiva i sedativa, ali i kokain koji je, doduše u manjim tragovima, pronađen u njenoj krvi. Britani je preminula 2009. godine u svojoj kući na Holivud Hilsu. Nekoliko meseci kasnije na istom mestu pronađen je mrtav i njen muž Sajmon s kojim se zajedno drogirala i lečila.

Kurt Kobejn


Frontmen grandž benda „Nirvana“ izvršio je samoubistvo u aprilu 1994. godine. Posle ogromne popularnosti protkane teškim psihičkim bolestima i zavisnošću od heroina, razneo je sebi glavu lovačkom puškom. Hiperaktivnost u detinjstvu, razvod roditelja i mentalni poremećaji učinili su da se još kao tinejdžer upozna sa mračnim svetom poroka. I kasnije, na vrhuncu slave, neumorno se drogirao sa suprugom Kortni Lav, a socijalne službe optuživale su ih da su u opojnim supstancama uživali i pred kćerkom. Kurt se tokom najvećeg dela života borio s depresijom, bronhitisom i jakim bolom prouzrokovanim bolešću želuca. Kako je Kortni kasnije priznala, više puta je pokušavao da izvrši samoubistvo. Nekoliko dana posle bekstva iz centra za lečenje narkomanije, električar je pronašao Kobejnovo telo u kući u koju je došao da instalira alarmni sistem.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/splash/getty