Snima se nastavak, a evo ko će biti Zone

Snima se nastavak, a evo ko će biti Zone

Autor: | 08/07/2016

0


Jedan od najgledanijih srpskih filmova poslednjih decenija, "Zona Zamfirova" nastala po čuvenom delu Stevana Sremca i u režiji Zdravka Šotre uskor bi trebalo da dobije svoj nastavak.

Reditelj Jug Radivojević pre tri godine najavio je novo ostvarenje pod nazivom "Vrati se, Zone", za koje su scenario napisali Ivana i Miroslav Mitić, po motivima knjige "Zona Zamfirova, šta je bilo posle" Dušice Milanović Morike.

- Posle duže pauze, snimanje započeto pre dve godine biće nastavljeno 22. avgusta - otkriva za "Novosti" reditelj Jug Radivojević.

- Snimaćemo u sedam gradova Srbije, na lokacijama na kojima su sačuvani objekti, pa samim tim i autentičnost Sremčeve "Zone".

Ekipa filma će tako do kraja septembra boraviti u Vranju, a potom i u Novom Pazaru, Pirotu, na Vlasinskom jezeru, u Nišu, Valjevu i Beogradu.

Prvi kadrovi biće snimljeni u Muzej kući Bore Stankovića i Pašinom konaku u Vranju.


Zanimljivo je da je pored Juga, koji je zavoleo umetnost uz oca i majku, vranjske glumce i glavni glumac Milan Vasić, koji će oživeti kujundžiju Maneta, živeo u Vranju.

Naslovnu ulogu tumači Brankica Sebastijanović.

Pripreme su u punom jeku, a plan je da film premijerno bude prikazan početkom 2017. godine.

Reditelj podseća na tužnu činjenicu da dvojica velikih glumaca - Milorad Mandić i Nikola Simić - nisu dočekali nastavak snimanja.

- Njihovim odlaskom, ne samo moj film, već i čitava kinematografija, teatar i kultura, ostaju uskraćeni za velika dela ovih umetnika. Manda je snimio neke delove, i još uvek ne mogu da donesem tu tešku odluku ko će ga zameniti...

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mirko Tabašević, Ivan Urošević