Anja Stojković od tate Piksija dobila skupocenu sliku (foto)

Anja Stojković od tate Piksija dobila skupocenu sliku (foto)

Autor: | 07/07/2016

0

Legendarni fudbaler Dragan Stojković Piksi kupio je mlađoj ćerki sliku "Plodnost 3" Kita Haringa, jednog od najskupljih svetskih slikara 20. veka, čija platna dostižu cenu i do tri miliona dolara.

Mlada Anja Stojković nije mogla da sakrije oduševljenje pa je postavila fotografiju slike Kita Haringa "Plodnost 3", koja visi na zidu njenog luksuznog stana u Londonu, uz oduševljen komentar:

- Da li ja sanjam??? Hvala, mama i tata!!!

Mlađa ćerka fudbalske legende i bivšeg igrača Crvene zvezde Dragana Stojkovića Piksija, verila se početkom maja ove godine i tom prilikom otkrila da je trudna i da čeka ćerku.

Nekoliko dana posle veridbe s francuskim automobilistom Ugom Valentijem, Anja je otkrila da je na poklon od svojih roditelja dobila sliku respektabilnih razmera jednog od najpoznatijih i najskupljih slikara na svetu Kita Haringa.

Čuveni američki umetnik je slavu stekao slikajući grafite po njujorškom metrou, i za života mu je cena porasla do neslućenih granica, a posle njegove smrti 1990. godine samo je nastavila da raste.

Neke od njegovih slika na aukcijama su poslednjih godina dostizale cenu od tri miliona dolara, a prosečna cena onoga što može da se nađe na umetničkom tržištu ne silazi ispod 500.000 dolara.

Anja je živela je u Parizu, a školovala se u Londonu i Njujorku na prestižnim modnim školama, gde je i upoznala zgodnog Francuza Valentea. Ljubav traje nekoliko godina i sada je krunisana veridbom. Mladi par najavio je svadbu za sledeću godinu.

Komentari (0)

Loading
Bojan Lisa Lubanova
Tagovi: Anja Stojković

Najnovije vesti