Veliko razočarenje: Jasna Šekarić ne ide u Rio, za nju nije bilo mesta?!

Veliko razočarenje: Jasna Šekarić ne ide u Rio, za nju nije bilo mesta?!

Autor: | 06/07/2016

0

Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije je prihvatio predlog sastava tima za Olimpijske igre u Riju koji je sastavio sportski direktor Srećko Pejović, a u njemu nema mesta za Jasnu Šekarić.

Posle ozbiljne višesatne diskusije utrvđen je konačan predlog poimeničnog sastava reprezentacije. Predlog sportskog direktora Srećka Pejovića je u potpunosti usaglašen, osim što se diskutovalo o izboru drugog strelca pištoljem za žene. Za ovo mesto konkurisale su Jasna Šekarić i Zorana Arunović. Osam od devet članova UO su glasali da u sastavu bude Arunovićeva, dok je jedan član bio uzdržan.

Našu zemlju će na Olimpijadi u Riju u kategoriji strelaca predstavljati devet takmičara.

Jasna je tako ostala bez mogućnosti da se bori na osmim igrama.

Podsetimo, Jasna je nedavno istakla da jedva čeka Olimpijadu i da svakim igrama pristupa ozbiljno. Ipak, to se ovoga puta neće desiti.

Ona je učestvovala na sedam olimpijskih igara na kojima je osvojila pet medalja. Na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. je nosila srpsku zastavu na otvaranju.

Olimpijsku normu je izborila 2014. na Svetskom prvenstvu u Granadi, kada se plasirala u finale discipline vazdušni pištolj. Tada je sa Bobanom Veličković i Zoranom Arunović osvojila zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji, prenosi Pink.rs

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello/arhiva
Tagovi: Jasna Sekaric

Najnovije vesti