Posle 20 godina čuvena pesma "Spice Girls" ponovo ujedinila žene s važnom misijom (video)

Posle 20 godina čuvena pesma "Spice Girls" ponovo ujedinila žene s važnom misijom (video)

Autor: | 06/07/2016

0

 

Kada su se pre 20 godina na sceni pojavile "Spice Girls" sa svojim planetarnim hitom "Wannabe" niko nije očekivao da će te brbljive devojke napraviti pokret koji će ojačati žene širom sveta.

"Spajsice" su u to vreme promovisale su takozvanu "Girl power" ideju da žena može da bude šta god poželi i da ne mora da trči za muškarcima da bi njen život bio potpun. Svaka članica grupe bila je drugačija i sasvim svoja, što je nagnala devojčice i devojke širom sveta da budu ponosne u svojoj koži - bile da su sportistkinje, uvek našminkane lutkice ili odvažne devojke oštrog jezika.

Ovih dana pesmu i spot "Wannabe" iskoristila je organizacija "The Global Goals" koja podstiče žene da vođama u svojim zemljama izraze svoje želje i da se tako približe ideji o jednakosti i ostvare svoja ženska i ljudska prava.

U promotivnom spotu nastupaju devojke iz Velike Britanije, Kanade, Sjedinjenih Država, Južne Afrike, Nigerije i Šri Lanke, i na novi način ponavljaju scene iz ovog kultnog spota koji je oobeležio jednu geneneraciju.

Ovim spotom devojke pozivaju druge žene da izraze ono što "stvarno stvarno žele", bilo da je reč o obrazovanju, prestanku zlostavljanja dece i žena ili jednake plate.

Ovu kampanju na društvenim će mrežama pratiti hešteg #WhatIReallyReallyWant, a među prvima, na Fejsbuku ju je objavila bivša "Spajsica" Viktorija Bekam.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: Spice Girls