Zoran Cvijanović o teškom položaju glumaca: Novac je postao okupator

Zoran Cvijanović o teškom položaju glumaca: Novac je postao okupator

Autor: | 30/06/2016

0

Zoran Cvijanović u rediteljskom prvencu Nikole Koje, komediji "Stado", igraće glumca Cveju. Scenario iz pera Nebojše Romčevića na neki način opisuje i njegov život i tešku poziciju u koju je zapao zbog kredita koji je podigao.

- Priča je preslikana iz našeg života u poslednjih 10 godina. Problemi koje mi imamo doveli su do toga da nastane scenario. Nadamo se da će pokrenuti i gledaoce da se u njemu prepoznaju - kaže Cvijanović.

Film koji se već uveliko snima premijeru će imati 24. novembra u bioskopu Sinepleks, a partneri na projektu su Televizija Prva i producentska kuća K12. Satirična komedija prikazuje život umetnika i njihov pokušaj da snime film.

- Glumci teško žive i bore se za opstanak. Nema mog kolege koji to nije osetio na svojoj koži i teško će naš film nešto promeniti. Imamo veliki globalni problem. To nema više veze ni s vlašću ni sa državom u kojoj živite. Čovek nema utočište u ovom surovom svetu. Možete da mu uradite šta hoćete, a da za to ne odgovarate. Novac je postao okupator, a svaka vlast koja se tome ne protivi je kvislinška, što je naša sudbina. Teško će se to promeniti ako se ne bude dogodilo u celom svetu - objašnjava popularni Mile protiv tranzicije.

Na filmu Cvijanoviću će partneri biti kolege s klase Nikola Kojo i Vesna Trivalić.

- Mi smo kroz posao postali jedna zajednička klasa. Film ima nameru da preraste u seriju koja će obuhvatiti život glumaca i cele jedne klase - priznaje Cvija.

Zoranu imponuje što ga mnogi vide kao Mandinog naslednika.

- Dirljivo mi je što čujem da ljudi žele da nasledim Mandu u ulozi Kapetana Kuke. On je bio veliki prijatelj. Odluku ćemo doneti svi zajedno u „Buhi“. Nemam ambicije ni da vodim pozorište. Igor Bojović je na mestu upravnika i kolege su zadovoljne što je on prihvatio tu obavezu. Neutešni smo zbog gubitka - kaže Cvija.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs printscreen Youtube

Pročitajte još

Najnovije vesti