Stvari Vitni Hjuston prodate za pola miliona dolara

Stvari Vitni Hjuston prodate za pola miliona dolara

Autor: | 26/06/2016

0

Više od stotinu stvari pokojne pevačke zvezde Vitni Hjuston, među kojima su nagrade, glamurozna odeća, venčanica, adresari i lična dokumenta, prodate su na aukciji na Beverl Hilsu.

Aukcija je izazvala veliko zanimanje. Ljudi je vide kao pop zvezdu, ali ona je bila mnogo više od toga. Bila je veoma uticajna, globalni fenomen - izjavio je Džajls Mun iz aukcijske kuće "Heritage Auctions".

Četiri godine nakon njene smrti u 48. godini, novog vlasnika našle su njen haljine za nastupe, haljine poznatih dizajnera poput "Dolce&Gabbane" i Marka Bouvena, lične beleške za film "Waiting to Exhale" iz 1995, MTV nagrade, Američke muzičke nagrade, zatim nagrade Emi pa čak i nemačka televizijska nagrada Bambi.

Pasoš iz 1985. s njenog prvog međunarodnog putovanja na kojem je fotografija 21-godišnje devojke svežeg lica prodat je za 11.250 američkih dolara, dok je njena satenska venčanica boje slonovače dizajnera Marka Bouvena, u kojoj se 1992. udala za pevača Bobija Brauna, prodata za 15.000 dolara.

MTV nagrada koja joj je dodeljena za najbolji ženski video za pesmu "How Will I Know" 1986. godine prodata je za 16.500 dolara, a njena nemačka nagrada Bambi za 15.000.

Prijateljstvo Vitni Hjuston s bivšim košarkašem Majklom Džordanom i preminulim južnoafričkim liderom Nelsonom Mendelom ovekovečeno je u poklonima - par patika "Air Jordan" i primerak autobiografije dobitnika Nobelove nagrade s posvetom Mendele "prijateljima Vitni i Bobiju".

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: Vitni Hjuston